Οικοτουρισμός

Οικοτουρισμός στο Νομό Έβρου. Δέλτα Έβρου, Δάσος Δαδιάς, Παρόχθιες περιοχές Άρδα, Βάθρες Σαμοθράκης. Ο Νομός Έβρου δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη για ποικίλες οικοτουριστικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στους βιότοπους του Δέλτα Έβρου και του Δάσους Δαδιάς.

Οικοτουρισμός στο Νομό Έβρου

Δέλτα Έβρου


Δέλτα Έβρου

Στο νοτιοανατολικό άκρο του Νομού Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα πλούσιο Δέλτα, έναν υγρότοπο διεθνούς σημασίας, συνολικής έκτασης 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η μεγάλη ποικιλία τύπων βλάστησης του Δέλτα Έβρου συνθέτει ένα ποικιλόμορφο μωσαϊκό. Η σπάνια χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζουν την περιοχή οφείλονται στις επιδράσεις που δέχεται ο υγρότοπος εξαιτίας της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης.

Δέλτα Έβρου
Το Δέλτα Έβρου φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία πουλιών και ζώων, μοναδική στον ευρωπαϊκό χώρο. Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εδώ 319 είδη πουλιών, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος αν συγκριθεί με το σύνολο των ειδών που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα (425 είδη).

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αξία του υγρότοπου τόσο για τη μετανάστευση, όσο και για το ξεχειμώνιασμα πολλών ειδών της ορνιθοπανίδας. Τον χειμώνα δεκάδες χιλιάδες υδρόβια πουλιά, που προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ξεχειμωνιάζουν στο Δέλτα. Την εποχή αυτή, μπορεί κανείς να θαυμάσει εκατοντάδες φοινικόπτερα και κύκνους και χιλιάδες πάπιες να τρέφονται στις λιμνοθάλασσες του Δέλτα, ενώ το σούρουπο να μετακινούνται προς τις ακτές.

Κύκνοι στο Δέλτα Έβρου
Μεγάλος είναι επίσης και ο αριθμός των πουλιών που χρησιμοποιούν τον υγρότοπο ως ενδιάμεσο σταθμό κατά τις μεταναστεύσεις τους από την Ευρώπη προς την Αφρική και αντίστροφα. Ανάμεσα στα είδη που διέρχονται από το Δέλτα Έβρου ξεχωρίζουν ο ροδοπελεκάνος, η χαλκόκοτα, η χουλιαρομύτα, ο αργυροπελεκάνος, ο νανόγλαρος, και το μαυρογλάρονο, με πιο σημαντική τη παρουσία της λεπτομύτας, ενός από τα πιο σπάνια είδη πουλιών στον κόσμο.

Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγρότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια Προστατευόμενη Περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Στο Δέλτα του Έβρου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο για την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την ανθρωπότητα, λόγω της αξίας που έχει για την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, το κλίμα, την προστασία από τις πλημμύρες, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις επιστήμες.

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου


Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου
Βρίσκεται 14 χλμ. ανατολικά της Αλεξανδρούπολης, σε κομβικό σημείο για την πρόσβαση στον υγροβιότοπο του Δέλτα Έβρου, κοντά στα Λουτρά Τραϊανούπολης.

Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο, αίθουσα προβολών, πωλητήριο, γραφεία και ξενώνα.

Εκπονεί προγράμματα ενημέρωσης και ξενάγησης ανάλογα με την ιδιότητα και τον διαθέσιμο χρόνο των επισκεπτών. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται αρχική ενημέρωση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου με πληροφορίες για το οικοσύστημα, φωτογραφικό υλικό, χάρτες και αναπαραστάσεις βιοτόπων. Ακολουθεί προβολή βίντεο ή φωτεινών διαφανειών.

Για τους μαθητές περιλαμβάνονται περιβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Για τις επισκέψεις στο οικοσύστημα το Κέντρο διαθέτει μικρά λεωφορεία και βάρκες 8 ατόμων, καθώς και ειδικούς οικοξεναγούς.

Οι επισκέπτες μπορούν με την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο και την προβολή ταινίας να ενημερωθούν για τις λειτουργίες και αξίες των υγροβιότοπων και ειδικότερα του Δέλτα του Έβρου. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Φορέα Διαχείρισης και να περιηγηθούν στον υγρότοπο. Η περιήγηση περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, καθώς και βαρκάδα.

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου
Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου
68100, Τραϊανούπολη
Τηλ. 25510 61000
Website Δέλτα Έβρου

Τουριστικό Κέντρο Φερών


Τουριστικό Κέντρο Φερών
Στις Φέρες λειτουργεί Δημοτικό Τουριστικό Κέντρο που βρίσκεται στην παλιά είσοδο της πόλης. Φτάνοντας στο Τουριστικό Κέντρο, οργανωμένα ή μη, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε υπεύθυνα για τις Φέρες και για όλο τον νομό. Οι συνεργάτες του Κέντρου, οικοξεναγοί και βαρκάρηδες, θα σας δείξουν τις μοναδικές διαδρομές, χερσαίες και πλωτές, στο μαγευτικό Δέλτα του Έβρου. Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις - Βαρκάδες.
Λειτουργεί όλο το χρόνο και δέχεται επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι απ' όλο τον κόσμο. Ανθρώπους που αγαπάνε τη φύση, με όρεξη για εξερεύνηση και απόδραση, έτοιμοι να γευτούν όλα όσα έχει να προσφέρει η Θρακική γη.

Τουριστικό Κέντρο Φερών
68500, Φέρες
Τηλ. 25550 24310

Δάσος Δαδιάς


Δάσος Δαδιάς

Το Δάσος της Δαδιάς βρίσκεται στο μέσο του Νομού Έβρου και αποτελεί τμήμα της νοτιοανατολικής απόληξης του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Εντάσσεται στην πεδινή-ημιορεινή ζώνη, με υψόμετρο που κυμαίνεται από 10 μέχρι 604 μέτρα. Δυτικά της περιοχής βρίσκεται μια ορεινή ζώνη με υψηλότερες κορυφές τη Σάπκα (1.044μ.) και το Σίλο (1.065μ.). Είναι προστατευόμενη περιοχή και περιλαμβάνει δύο ζώνες αυστηρής προστασίας συνολικής έκτασης 72.900 στρεμμάτων, καθώς και μία περιφερειακή ζώνη έκτασης 357.100 στρεμμάτων.

Δάσος Δαδιάς
Η ανάγκη προστασίας της περιοχής κρίθηκε αναγκαία στα τέλη της δεκαετίας 1970, καθώς εκείνη την εποχή, προβλέπονταν εντατικές δασικές εργασίες που θα επέφεραν αρνητικές επιπτώσεις στους βιοτόπους των αρπακτικών πουλιών. Εξάλλου την ίδια εποχή, σημαντικά είδη αρπακτικών, όπως ο Μαυρόγυπας, ο Βασιλαετός, ο Θαλασσαετός και ο Γυπαετός, κινδύνευαν να εξαφανιστούν, αφού ο πληθυσμός τους είχε αγγίξει οριακά επίπεδα. Έτσι το 1979, δύο διεθνείς οικολογικές οργανώσεις, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN) και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), χρηματοδότησαν μια μελέτη αξιολόγησης της περιοχής που συντάχθηκε από τον ορνιθολόγο B. Hallmann. Με βάση αυτή τη μελέτη, το Δάσος Δαδιάς κηρύχτηκε «Προστατευόμενη Περιοχή» το 1980.

  • Χλωρίδα
Το ποικίλο ανάγλυφο με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού μικρών και μεγάλων ρεμάτων, οι βραχώδεις σχηματισμοί, τα μικρά και μεγάλα διάκενα του δάσους, οι φυσικοί φράκτες από ποικίλα δασικά είδη και τα αγροκτήματα παραδοσιακών καλλιεργειών συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον δασικό τοπίο. Το δάσος αποτελείται από αμιγή και μεικτά είδη δρυός, από άλλα πλατύφυλλα είδη, καθώς και από μαύρη και τραχεία πεύκη.

Στον πυρήνα της περιοχής κυριαρχεί το πευκοδάσος (με τραχεία πεύκη και λίγες συστάδες μαυροπεύκων). Στην περιφερειακή ζώνη απαντώνται κυρίως δρυοδάση και μεικτά δάση πεύκων-δρυών και άλλων φυλλοβόλων όπως γαύρος, φράξος και σφενδάμι. Στις νότιες παρυφές υπάρχει εκτεταμένος θαμνότοπος, χαρακτηριστικός των μεσογειακών οικοσυστημάτων, ενώ κατά μήκος των ποταμών αναπτύσσεται πλούσια βλάστηση με ιτιές, λεύκες, οστρυές και πλατάνια που περιβάλλονται από κισσούς και άλλα αναρριχώμενα φυτά.

  • Πανίδα
Η περιοχή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους για τα αρπακτικά πουλιά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τριάντα έξι είδη ημερόβιων αρπακτικών, από τα 38 της Ευρώπης, βρίσκουν στο δάσος τροφή, μέρη κατάλληλα για φώλιασμα και την απαραίτητη ησυχία για την ευαίσθητη περίοδο της αναπαραγωγής. Από αυτά τα είδη μερικά παραμένουν στο δάσος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα περνούν κατά τη μετανάστευση, ενώ 20 περίπου είδη φωλιάζουν στις δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής.
Μαυρόγυπες στο Δάσος Δαδιάς

Πρόκειται για το μοναδικό δάσος σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο οποίο ζουν και οι τέσσερις ευρωπαϊκοί γύπες: το όρνιο, ο μαυρόγυπας, ο ασπροπάρης και ο γυπαετός. Ιδιαίτερα για το μαυρόγυπα, η προστατευόμενη περιοχή του δάσους έχει εξαιρετική σημασία, διότι, μαζί με την περιοχή της Εξτρεμαδούρας στην Ισπανία, φιλοξενεί τους τελευταίους πληθυσμούς του σπάνιου αυτού αρπακτικού στην Ευρώπη. Από το 1980, όταν άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας, παρατηρήθηκε ανάκαμψη του πληθυσμού, ο οποίος το 1997 ανήλθε στα 90-100 άτομα. Από το 1988 στη ζώνη αυστηρής προστασίας λειτουργεί ταΐστρα για τα αρπακτικά πουλιά.

Άλλα σημαντικά είδη της ορνιθοπανίδας της περιοχής είναι ο σφηκιάρης, ο θαλασσαετός, η γερακίνα, ο φιδαετός, το διπλασάινο, το σαΐνι, η αετογερακίνα, ο κραυγαετός, ο βασιλαετός, ο χρυσαετός, ο σταυραετός, ο πετρίτης, ο μπούφος, ο μαυροπελαργός, η χαλκοκουρούνα, η μεσοτσικλιτάρα, η λιοστριτσίδα, ο δρυομυγοχάφτης και ο παρδαλοκεφαλάς. Το τοπίο και η βλάστηση ολόκληρης της περιοχής χαρακτηρίζονται από έντονη ποικιλομορφία. Εκτεταμένα δάση πεύκων και δρυών εναλλάσονται με ρεματιές, μικρά χωράφια, βοσκοτόπους και ορθοπλαγιές: ένα μωσαϊκό βιοτόπων όπου βρίσκει καταφύγιο μεγάλος αριθμός ζώων. Μόνο μέσα στην προστατευόμενη περιοχή έχουν καταγραφεί 40 είδη ερπετών και 36 είδη θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα και η βίδρα, είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς


Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς
Για τους επισκέπτες, στο χωριό της Δαδιάς (65 χλμ. από την Αλεξ/πολη) λειτουργεί Οικοτουριστικό Κέντρο το οποίο περιλαμβάνει ξενώνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο, κέντρο ενημέρωσης και μόνιμη έκθεση. Στην αίθουσα του Κέντρου Ενημέρωσης, οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν γενικά για την περιοχή, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μέρη σε όλο το Νομό. Να διαβάσουν την έκθεση κειμένων και φωτογραφίας για το βιότοπο και να παρακολουθήσουν προβολή διαφανειών ή βιντεοταινίας με εικόνες από το δάσος της Δαδιάς.

Μετά την ενημέρωση οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το δάσος και το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών με δύο τρόπους:

α) Μετακίνηση με Mini Bus, συνοδεία ξεναγού, ενώ παρέχονται κιάλια, τηλεσκόπια και βιβλία - οδηγοί πουλιών. Η διάρκεια της επίσκεψης είναι περίπου 40 λεπτά.

β) Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, υπάρχουν δύο μονοπάτια για το Παρατηρητήριο μέσα από το δάσος με συνολική διάρκεια 2-3 ώρες. Επίσης δύο μονοπάτια οδηγούν στη κορυφή Γκίμπρενα (520 μ.) στην οποία σώζονται ερείπια Βυζαντινού κάστρου και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μία καταπληκτική θέα του βιότοπου και τα πετάγματα των πουλιών από πολύ κοντά.

Οικοτουριστικό Κέντρο Δάσους Δαδιάς
68400, Δαδιά Σουφλίου
Τηλ. 25540 61000
Website Δάσους Δαδιάς


Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού


Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού
Στo Τυχερό, 50 χλμ. βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, περιμετρικά της τεχνητής λίμνης Τυχερού, απλώνεται ένα πλήρες, πρωτότυπο και ιδιαίτερο συγκρότημα αναψυχής, με υποδομές διασκέδασης, άθλησης και χαλάρωσης.
Ξενώνας, με εκπληκτική θέα στη λίμνη Τυχερού, αποτελεί εξαιρετική πρόταση για εναλλακτικές διακοπές και ξεκούραση.
Λειτουργεί ως ορμητήριο για κοντινές εκδρομές στο Δέλτα Έβρου και το Δάσος Λευκίμης - Δαδιάς.
Παράλληλα προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης, άσκησης και επαφής με τη φύση. Ποδήλατο, μαθήματα ιππασίας ή βόλτες με άλογα, κανό, τοξοβολία κ.α.

Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού
68003, Τυχερό


Παρόχθιες περιοχές Άρδα



Σημαντικό οικοσύστημα στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας αποτελεί, ο ποταμός Άρδας με το παραποτάμιο δασός κατά μήκος της κοίτης του. Μια μεγάλη ποικιλία από δένδρα, φτελιές, κισσούς, πλατάνια, αγριοτριαντάφυλλα κ.α., Σπάνια ειδή πουλιών όπως ερωδιοί, δρυοκολάπτες, κύκνοι, βουτηχτάρια και αγριόπαπιες συνθέτουν την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Το φράγμα του Άρδα σε απόσταση 8 χλμ. από τον Κυπρίνο, κατασκευάστηκε το 1969. Έχει μήκος 350 μετρά. Ο ποταμός Άρδας, ο όποιος πηγάζει από την οροσειρά της Ροδόπης, μετά από μια διαδρομή 216 χλμ. επί του βουλγαρικού εδάφους, εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος από τον οικισμό της Γαλήνης και διασχίζει, μέχρι την εκβολή του στον ποταμό Έβρο.

Ο ποταμός Άρδας αποτελεί σημαντικό οικοσύστημα για την περιοχή και το δασός του το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος της κοίτης του, είναι ένας βιότοπος εξαιρετικής σημασίας σε εθνικό επίπεδο. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλος, με κυρίαρχο στοιχείο το νερό και προσφέρεται για αναψυχή και άσκηση αθλητικών δραστηριοτήτων. Όλη η περιοχή εντάσσεται στο πρόγραμμα Natura 2000.

Βάθρες Σαμοθράκης



Η Σαμοθράκη είναι πλούσια σε νερά, εκατοντάδες μικρά ρυάκια και ποταμάκια, με γάργαρο νερό που έρχεται από το Όρος Σάος (Φεγγάρι), κυλούν ορμητικά προς τη θάλασσα. Πλήθος πηγών, οι οποίες κατεβαίνοντας ακτινωτά από το βουνό σχηματίζουν κλιμακωτά καταρράκτες και τις περίφημες «Βάθρες». Φημισμένες είναι οι βάθρα του ποταμού Τσιβδογιάννη.

Κοντά στα Θέρμα είναι «η γριά Βάθρα», από όπου ξεκινά και η ανάβαση στο Όρος Φεγγάρι. Τα μικρά και μεγάλα ρυάκια σχηματίζουν επίσης πολλούς καταρράκτες, το μεγαλύτερο ρέμα του νησιού είναι ο «Φονιάς» με ψηλότερο καταρράκτη του την «Κλείδωση» ύψους 35 μέτρων. Άλλοι καταρράκτες είναι: της «Κακιάς Πλακάς», της «Καριάς» κ.α.

Όμορφους καταρράκτες προσφέρουν ακόμη και τα ρυάκια του Ξεροποτάμου, του Καραγιαννάκη, ο Κρεμαστός, το Γυαλί, ο Άγκιστρος, της Πλατιάς και του Αράπη.

Δείτε επίσης:
Επιστροφή στο μενού "Γνωρίστε τον Έβρο"

Alexandroupoli Online με πληροφορίες από Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων, WWF, Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.
*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς άδεια του δημιουργού


Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,633,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2075,Αλεξανδρούπολη,8930,Αλεπάκος,9,Άμυνα,354,Ανακύκλωση,37,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,153,Άρθρα - Απόψεις,3051,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3463,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,736,Δράμα,122,Έβρος,19053,Εθελοντισμός,255,Εκδηλώσεις,2689,Εκκλησία,1270,Εκπαίδευση,1582,Ελλάδα,1344,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,78,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,653,Εργασία,26,Εργασιακά,320,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,334,Θράκη,793,Ιστορία,245,Καβάλα,200,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,616,Κοινωνία,92,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,687,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,464,Ξάνθη,224,Οικολογία,351,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1584,Πανταζίδου,170,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,455,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3998,Πολιτική,1536,Πολιτισμός,233,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6373,Ροδόπη,440,Σαμοθράκη,681,Σαρσάκης,48,Σάτιρα,62,Σουφλί,600,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,307,Συνέδρια,148,ΣΥΡΙΖΑ,414,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,265,Τρίγωνο,72,Τυχερό,55,Υγεία,1133,Φέρες,410,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Οικοτουρισμός
Οικοτουρισμός
Οικοτουρισμός στο Νομό Έβρου. Δέλτα Έβρου, Δάσος Δαδιάς, Παρόχθιες περιοχές Άρδα, Βάθρες Σαμοθράκης. Ο Νομός Έβρου δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη για ποικίλες οικοτουριστικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στους βιότοπους του Δέλτα Έβρου και του Δάσους Δαδιάς.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB7MNq2kTs3wS0us7u7ZqNziSbhVSKxIIoVpGBc7pUdIuY4_d3azEaKK4OjtEHDeBJ4WpRT9HJ3NKW9aqowVRIyT90ruyBbbwlp2Rv4ydajtnVzFFX2GR2TjyeiG8DaD2SwWBWntLZAF0/s1600/ecotourism.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB7MNq2kTs3wS0us7u7ZqNziSbhVSKxIIoVpGBc7pUdIuY4_d3azEaKK4OjtEHDeBJ4WpRT9HJ3NKW9aqowVRIyT90ruyBbbwlp2Rv4ydajtnVzFFX2GR2TjyeiG8DaD2SwWBWntLZAF0/s72-c/ecotourism.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2009/08/blog-post_9528.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2009/08/blog-post_9528.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων