«Οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

Την παρουσίαση από το βήμα της ΔΕΘ, την προσεχή Κυριακή, ενός «ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου "οδικού χάρτη" για την έξοδο από την κρίση» προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, που μεταδώσαμε και εμείς ζωντανά για τους επισκέπτες της σελίδας μας.
"Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης, ήρθε η ώρα να σημάνουμε εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Ο τόπος δεν σηκώνει πλέον ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα, φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα και οι οποίες μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική παρακμή και τώρα ζητάνε και τα ρέστα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "εμείς ζητάμε την ευθύνη να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, στις 4 Οκτώβρη ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ"

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία εδώ...
(προσφορά του piazzadelpopolo.blogspot)

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας...

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί "με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο πίσω" υπογραμμίζοντας ότι "δεν χρωστάμε σε κανένα, λογοδοτούμε μόνο στο λαό". Τόνισε την βασική θέση του ΠΑΣΟΚ ότι στις εκλογές "δεν συγκρούονται μονάχα δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις" και επέκρινε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και υπογράμμισε ότι "εμείς είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε τι έχουμε και ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε".
Η "πράσινη ανάπτυξη" ήταν το επόμενο σημείο το οποίο ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι "η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή παραδοσιακών και εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών". Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης, τα οποία, όπως είπε, η ΝΔ "επιλέγει να τα αγνοεί, αδυνατεί και δεν μπορεί να σεβαστεί, να τιμήσει και να αξιοποιήσει", ενώ αναφέρθηκε και στα έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. "Δυστυχώς στα πέντε χρόνια της ΝΔ όλη αυτή η προσπάθεια σταμάτησε, στην εγκατάλειψη της Θράκης έδειξαν όλη τους την αλαζονεία" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είπε ότι "τον διαφημίζουν αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς".
"Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα και κάθε μας συμφωνία θα γίνει μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία" είπε, προσθέτοντας ότι "φυσικά η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας αλλά μονάχα να "μοιράζουν τον πλούτο σε λίγους και ημέτερους, γι' αυτό από πρωταγωνιστή με κύρος την κατάντησαν φτωχό συγγενή στο διεθνές πεδίο, την καταδίκασαν σε αναπτυξιακό μαρασμό και την έφεραν σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση".
Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την ΝΔ για κατασπατάληση όσων είχαν δημιουργηθεί και πρόσθεσε ότι "έτσι άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται πάλι -για τρίτη φορά- την καταπολέμηση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος". "Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε αλαζονεία, ούτε αμέλεια. 'Ηταν πολιτική επιλογή και με αυτήν έδωσε το σήμα σε όλους τους πολίτες ότι την επιτυχία μπορούν να την κατακτήσουν μόνο μέσα από την διαφθορά" είπε, τονίζοντας πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και αναπτυξιακή, πολιτική, κοινωνική και κρίση αξιών.
"Είναι γενικότερη η κατάπτωση που ζούμε, ούτε αρκούν μεγάλες κουβέντες, αυτά που ακούσαμε ξανά σαν χαλασμένη κασέτα πριν λίγες μέρες από την Θεσσαλονίκη, τα ίδια και τα ίδια που ακούμε έξι χρόνια τώρα χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη" ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως για την έξοδο από την κρίση δεν αρκεί να "διαβάζεις ένα κατεβατό μέτρων χωρίς σχέδιο, προοπτική και διαβούλευση ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στα μεσαία και χαμηλά στρώματα".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για την έξοδο από το τέλμα της παρακμής απαιτείται πριν από όλα μια νέα ηγεσία που θα δώσει το στίγμα μιας νέας διακυβέρνησης που θα διέπεται από ευνομία, δικαιοσύνη, όραμα, σχέδιο και σταθερότητας κανόνων για όλους. "Απέναντι σε μια εξουσία που δεν πίστεψε στην Ελλάδα που πορεύτηκε με μόνη πυξίδα την επιβίωσή της στην νομή της εξουσίας, δεσμευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα" είπε, προσθέτοντας ότι στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει "ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα τον “οδικό μας χάρτη” για την έξοδο από την κρίση και την Ελλάδα που ονειρευόμαστε". "Τα όνειρα μας είναι εφικτά επιβεβλημένα και αυτονόητα" είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στη συνέχεια ότι η Θράκη μπορεί και πρέπει να είναι δύναμη λύσης, που επενδύει μεταξύ άλλων και "σε μια νέα σχέση της μειονότητας με την πλειονότητα". "Πρεσβεύω την πολιτική που λέει σεβασμός στα σύνορα και σεβασμός στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, έχω πει ότι οι ίδιες οι μειονότητες πληρώνουν τις σκοπιμότητες όταν δημιουργείται το αίσθημα ότι γίνονται δούρειος ίππος για την εδαφική ακεραιότητα και σήμερα θέλω να πάω ένα βήμα πιο πέρα (λέγοντας) ότι η συνύπαρξη πολιτισμών είναι από μόνη της ο μεγάλος μας πλούτος, αληθινό προνόμιο για την περιοχή" τόνισε, καλώντας τους πολίτες "μην αφήσετε κανένα και ποτέ να μπει ανάμεσά σας, ούτε καν το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, και αυτή μόνο μαζί μπορείτε να την αντιμετωπίσετε".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια θέση του για "επένδυση στους ανθρώπους της περιοχής μέσα από την παιδεία και μέσα από την ενίσχυση των ΤΕΙ και ΑΕΙ της περιοχής και την διασύνδεσή τους με την τοπική αγορά εργασίας και την τοπική παραγωγή με συνδιαμόρφωση του περιεχομένου σπουδών μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και περιφέρειας και απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον κρατισμό και την γραφειοκρατία".
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εγγυάται μια δυναμική εξωτερική πολιτική που θα ξαναδώσει κύρος και δύναμη σε διεθνές πεδίο, δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία για όλους, νέα δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και για ένα νέο κοινωνικό κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών, δεσμευόμενος ταυτόχρονα εκ μέρους όσων "στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μια ηγεσία αξιών που θα κινητοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου".

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,626,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2059,Αλεξανδρούπολη,8764,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3042,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3388,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,719,Δράμα,118,Έβρος,18787,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2644,Εκκλησία,1254,Εκπαίδευση,1539,Ελλάδα,1330,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,641,Εργασία,23,Εργασιακά,312,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,779,Ιστορία,236,Καβάλα,199,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,601,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,681,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,219,Οικολογία,347,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1543,Πανταζίδου,168,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,441,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3934,Πολιτική,1516,Πολιτισμός,230,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6286,Ροδόπη,426,Σαμοθράκη,678,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,580,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,305,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,258,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1116,Φέρες,404,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: «Οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου
«Οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipGPSQOuewUoiEj2xgXvByU6GK0oEY9EIuG-gpQrG7FtbTuZ5tJwIwvZVo2muisWJ_H35MhHk8CV00m8zxgAKzBEaZGoKzVQjpQksqm0VExPwOvsNEr1N007eZJfu03CitIq7AQKBZduQ/s200/papandreou_b.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipGPSQOuewUoiEj2xgXvByU6GK0oEY9EIuG-gpQrG7FtbTuZ5tJwIwvZVo2muisWJ_H35MhHk8CV00m8zxgAKzBEaZGoKzVQjpQksqm0VExPwOvsNEr1N007eZJfu03CitIq7AQKBZduQ/s72-c/papandreou_b.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2009/09/blog-post_508.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2009/09/blog-post_508.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων