Μετά το Στρατιωτικό Νοσοκομείο καταργείται και το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης
Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ) θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης θα συγχωνευθεί με τα Στρατολογικά Γραφεία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής και θα δημιουργηθεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Ξάνθη.
Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ΄ Σώματος Στρατού και του νεόδμητου κτιρίου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Στρατολογικό Γραφείο Ξάνθης...»
Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΕΘΑ, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης.
Η ερώτηση του βουλευτή στις 16-03-2011:
Σύμφωνα με ήδη ληφθείσες αποφάσεις, έως το τέλος του 2011, θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του, το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των 57 Στρατολογικών Γραφείων της χώρας, με την συγχώνευση -συνένωση αυτών και την δημιουργία 18 νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ).
Με προσδοκώμενο όφελος από την εν λόγω συγχώνευση-συνένωση την εξοικονόμηση προσωπικού και πόρων. Ειδικά όμως στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Νομού Έβρου δημιουργείται μείζον πρόβλημα, αφού το ΣΓ Αλεξανδρούπολης, παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη σύνδεση μεταξύ των πολιτών του Έβρου και του Στρατού, αφού οι κάτοικοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες της περιοχής. Πέραν τούτων το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο που σημαίνει ότι η κατάργηση του δεν προσφέρει τίποτε στον τομέα της εξοικονόμησης πόρων.
Επειδή η κατάργηση του ΣΓ Αλεξανδρούπολης δημιουργεί αισθήματα λύπης και αγανάκτησης η στους πολίτες του Έβρου.
Ενόψει όλων αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα, εθνικής υφής, κριτήρια της περιοχής του Νομού Έβρου και καταργείται το ΣΓ Αλεξανδρούπολης, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της παραμεθορίου;
2. Αν προτίθεται να επανεξετάσει την σχετική απόφαση και να διατηρήσει ενεργό το ΣΓ Αλεξανδρούπολης;
ΣΧΟΛΙΑ
Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω