Η ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου και του Μεσοπρόθεσμου… και το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης

του Δρ Αναστάσιου Κουτσούκου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή με την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο. Ο νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής με 155 «ναι», 136 «όχι» και πέντε «παρών». «Όχι» επί της αρχής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.

Οι αγωνιστικές δημοκρατικές αντιδράσεις του Ιουνίου 2011, θα μείνουν στην ιστορία ενός περήφανου λαού, του Ελληνικού, που μπήκε στο στόχαστρο των εμπόρων των εθνών, ο οποίος αγωνίζεται για Δημοκρατία, Εθνική Κυριαρχία και Ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους λαούς να αντισταθούν! ...»

Η παγκόσμια κοινή γνώμη χαιρέτησε την δημοκρατική λαϊκή κινητοποίηση και όλα τα ΜΜΕ κατευθυνόμενα ή όχι είχαν στραμμένα τα βλέμματα πάνω στον αγώνα του δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών. Ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος. Θα γίνει το νέο παράδειγμα για μια δημοκρατική Ευρώπη. Κάτω ο νεοφασισμός της Μέρκελ και των φεουδοτραπεζοδικτατόρων! Η νίκη είναι δική σας. Αντισταθείτε!

Ορίστε, ψηφίστηκε και o Εφαρμοστικός Νόμος και το Μεσοπρόθεσμο, με την πλειοψηφία των βουλευτών, παρά τις λαϊκές αντιδράσεις! Άραγε τώρα, θα σταματήσουν τα βάρη για τους πολίτες εδώ, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα υπάρξει προκοπή, ή θα υπάρχουν πάλι νέα μέτρα και πάλι νέα μέτρα… Τότε δεν θα υπάρχει συγχώρεση για κανέναν…

Οι ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι, η κ. Μέρκελ, οι διεθνείς μαυραγορίτες και οι τραπεζίτες. Ήδη, Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι τραπεζίτες σπεύδουν να μας «σώσουν», δήθεν, και να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία σε μηδενική τιμή, μετά την «καλή διαγωγή» των βουλευτών. Οι γερμανικές τράπεζες έχουν ομόλογα αξίας 2 δισ. ευρώ που λήγουν έως το 2014 και 4 δισ. ευρώ έως το 2020 και για αυτά και μόνο ενδιαφέρονται!.

Δυσαρεστημένοι είναι όλοι οι απλοί ψηφοφόροι, από όλα τα κόμματα, άσχετα με το τι κάνουν οι ηγεσίες τους! Υπάρχει ήδη μια υφέρπουσα δυσαρέσκεια, για όλο το πολιτικό σύστημα που κανείς, ως τώρα δεν το έχει πάρει στα σοβαρά, πού και πώς μπορεί να ξεσπάσει μελλοντικά!

Η πραγματική «παράγκα» της πολιτικής… και η μεγαλειώδης δημοκρατική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Όπως, στην "παράγκα του ποδοσφαίρου", όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων ήταν στο "κόλπο" με ποσοστά επί της κομπίνας, αλλά ο απλός οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού κλπ., δεν θέλει να το δει, μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους, έτσι και στην πολιτική, οι υπεύθυνοι των κομμάτων και κομματιδίων ήταν στο "κόλπο" με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής ο καθένας, αλλά ο απλός ψηφοφόρος της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και άλλων, δεν θέλει να το δει για ψυχολογικούς και μόνο λόγους!

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά με απλή παρουσία, «πλατειοτουρισμό» και δήθεν στα λόγια «επαναστατικές εκδρομές», μπύρες και σουβλάκια, δεν γίνεται τίποτα! Το κάθε κόμμα έστησε την «μικρή του παράγκα» του στο Σύνταγμα και κοροϊδεύει τους δικούς του οπαδούς, στο «στημένο» πολιτικό παιγνίδι της «πολιτικής παράγκας»!! Οι ίδιοι πολιτικοί ήταν και πριν και οι ίδιοι ευθύνονται για όλα! Εξάλλου, συνεννοούνται από πριν και ο ένας στηρίζει τον άλλον σε άγνοια των αγνών απλών ψηφοφόρων του!

Η βλακεία: Βάζουν τους «παρακρατικούς και μπαχαλάκηδες», οι δήθεν «αγωνιστές του Πολυτεχνείου» να «τσακώνονται» με τα ΜΑΤ, να κτυπάνε αθώους διαδηλωτές και να διασύρεται η χώρα! Έτσι για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτονται μόνοι τους, μερικοί «αγωνιστές του Πολυτεχνείου», ότι ήταν και τότε με το κράτος ή παρακράτος (λέγε με χαφιέ του Πολυτεχνείου και μετά αγωνιστή)! Σας πήρανε χαμπάρι!

Είναι όλοι και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, με διαφορετικό βαθμό ο καθένας για το σημερινό κατάντημα, γιατί λέμε πολλά λόγια, αλλά δεν πράττουμε τίποτα, και όποιος δεν είναι, ας κάνει πράξεις και όχι λόγια!

«Ιδού η Ρόδος»!
Ζητήστε, επίσημα, τα 757 δις ευρώ, που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα!

Να τα ζητήσει τα 757 δις ευρώ, αφού δεν τα ζητάει επίσημα καμία κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς ο κ. Τσίπρας η κ. Παπαρήγα ξεχωριστά ο καθένας και με δικές του ενέργειες, αν τολμάνε και οι λοιποί αρχηγοί, αντί να κάνουν πως διαφωνούν, δήθεν, μεταξύ τους! Η απάντηση, να τα ζητήσουν οι άλλοι, ή αυτό δεν γίνεται ή εγώ δεν ευθύνομαι, ή δεν θα μας τα δώσουν δεν ισχύει, απλά κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους και τον εαυτό τους και ο κάθε πολίτης βαυκαλίζεται! Ζητήστε τα ή ζητείστε τα και ας μην μας τα δώσουν! Ας υπάρχουν τα γραπτά!

Να ζητήσει η κυβέρνηση, το κάθε κόμμα χωριστά, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου (γιατί για την Πρωτοδικών δεν τίθεται θέμα), το ΣΔΟΕ, ο ΔΣΑ, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ο κάθε απλός πολίτης χωριστά, όχι στα λόγια αλλά εγγράφως, με υπομνήματα και με αγωγές προς την κυβέρνηση την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και προς την Γερμανία, την ΕΕ και τα Διεθνή Δικαστήρια:
  1. Τα 757 δις ευρώ, που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το ποσόν το δήλωσε και ο Jacques Delpla στην εφημερίδα Echos, σύμβουλος του κ. Σαρκοζί και τα προδοτικά ΜΜΕ και τελευταία τα μπλογκ δεν το ανέφεραν καθόλου!
  2. Τα 600 δις από την Ελβετία, Λουξεμβούργο και Κάιμαν νησιά κλπ...
  3. Τα 60 περίπου δις, που μπορεί να αυξήθηκαν κατά 2 δις μετά τις δηλώσεις της επιτρόπου κ. Δαμανάκη Μαρίας.
  4. Τα 110 δις, που δώσανε οι Υπουργοί Οικονομικών συνολικά στους τραπεζίτες δωρεάν δήθεν για ρευστότητα και οι τραπεζίτες τα βγάλανε πάλι στο εξωτερικό.
  5. Τα δις και τρις που έχει παράνομα στην «καβάντζα» των φορολογικών παραδείσων ο κάθε εφοπλιστής ή τραπεζίτης ή πολιτικός και στην συνέχεια ο κάθε κ. Λάτσης Ελβετός υπήκοος, θα έρθει να αγοράσει με τα δικά μας λεφτά που του χάρισε το Ελληνικό κράτος τα πετρέλαια την ΔΕΗ κλπ...
  6. Να βγουν έντοκα γραμμάτια ετήσια, διετή τριετή με επιτόκιο 4-5% και το κράτος θα βρει αμέσως 30 δις, αντί να παρακαλάει την κάθε κ. Μέρκελ!. Να αλλάξει η δομή του ευρώ που είναι λανθασμένη και να τυπωθεί ευρώ, όπως τυπώνεται κάθε μέρα δολάριο!
  7. Να γίνει πραγματική ανάπτυξη, γιατί δεν μπορούμε να δανειζόμαστε συνεχώς και να τα δίνουμε «δωρεάν» στους αεριτζήδες τραπεζίτες, που τα ξαναβγάζουν πάλι στο εξωτερικό! Να ερευνήσει η εισαγγελία και το ΣΔΟΕ, που πήγαν τα 110 δις που έδωσαν χάρισμα στους τραπεζίτες
  8. Να γίνει ρύθμιση των δανείων των υπερδανεισμένων πολιτών σε «πακέτα» και με χαμηλές δόσεις που στο σύνολό τους δεν θα ξεπερνούν το 30% των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
Εν μέσω δήθεν ενστάσεων, από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και "τζάμπα μαγκιάς" από την αντιπολίτευση, ψηφίστηκε και ο εφαρμοστικός νόμος και το μεσοπρόθεσμο και οποιοσδήποτε άλλος υποτελής νόμος. Εξάλλου οι παράγκες συνδέονται υπόγεια και κάνουν και «μετέγραφες» π.χ. Έλσα Παπαδημητρίου, Κουρουμπλής, Κιλτίδης. Μάλιστα ένας υπουργός έλεγε, ότι είναι λάθος το να μην προσχωρείς στο κόμμα του άλλου και αυτό κακώς έως τώρα θεωρείται κακό!. Άρα αρκεί να είσαι εσύ στην Βουλή, τι μας νοιάζει το κόμμα!

Οι "τζάμπα μάγκες" είναι πολλοί, αλλά όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας όλοι ψηφίζουν!. Όποιος διαφωνεί και από όποιο κόμμα, ας κάνει πράξεις τα ανωτέρω. Το σύστημα της "πολιτικής παράγκας", που οικοδομήθηκε μετά την μεταπολίτευση και εξαντλείται σε δήθεν κοκορομαχίες λεκτικές, έχει "καβάντζες", όπως η κ. Έλσα Παπαδημητρίου και άλλοι που υπηρετούν την διαρκή υποταγή της Ελλάδας στους ξένους!

Ας μην χαίρεται το ΠΑΣΟΚ για την στάση της κ. Παπαδημητρίου γιατί οι Μητσοτάκηδες είναι έτοιμοι να αλώσουν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο κάθε πολιτικός διαβεί τα Ελληνικά σύνορα, πάσχει από "οσφυοκαμψία", λόγω κλίματος δήθεν, ενώ όσο είναι στην Ελλάδα, πουλάει "τζάμπα μαγκιά" στους απονήρευτους ψηφοφόρους του!

Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την Αμερική όπου τα gulden’s boys ρήμαξαν τις ιδιωτικές τράπεζες που κατέρρευσαν. Όταν το πρόβλημα μετατέθηκε στην Ευρώπη, η νεοφασίστρια κ. Μέρκελ στοχοποίησε την Ελλάδα, για να πληρώσει τώρα την αντίστασή της εναντίον του προκατόχου της Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αφού στο εσωτερικό όλοι οι δικοί μας υπέκυψαν, από συνήθεια, στην κ. Μέρκελ, δεν υπήρχε λύση και ας τους στήριζε έστω μερικώς ο κ. Ομπάμα ή ο κ. Σαρκοζί. Έτσι συρθήκαμε και στο μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει!

Η πραγματική "νέα μεταπολίτευση", αν θα έρθει, θα έρθει μόνο, από εντελώς νέα δημοκρατικά πρόσωπα και σχήματα, που θα υπηρετούν την έννοια της Ελλάδας, της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας από ανιδιοτέλεια και μόνο! Ορίστε, ψηφίστηκε και το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός, άραγε θα σταματήσουν τα βάρη για τους πολίτες εδώ, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα υπάρξει προκοπή, ή θα υπάρχουν πάλι νέα μέτρα και πάλι νέα μέτρα… Τότε δεν θα υπάρχει συγχώρεση για κανέναν…

Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε, έστω ψυχικά, έστω μόνοι σας! Αντισταθείτε για μια ελεύθερη Ελλάδα, για μια Δημοκρατική Ευρώπη. Η Ελλάδα και η Δημοκρατία ποτέ δεν πεθαίνει. Εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου! Η νίκη σας αξίζει!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,633,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2067,Αλεξανδρούπολη,8860,Άμυνα,352,Ανακύκλωση,37,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,151,Άρθρα - Απόψεις,3050,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3433,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,732,Δράμα,120,Έβρος,18948,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2675,Εκκλησία,1263,Εκπαίδευση,1567,Ελλάδα,1336,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,77,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,649,Εργασία,25,Εργασιακά,315,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,333,Θράκη,788,Ιστορία,240,Καβάλα,200,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,609,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,687,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,221,Οικολογία,351,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1569,Πανταζίδου,169,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,449,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3971,Πολιτική,1526,Πολιτισμός,233,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6340,Ροδόπη,436,Σαμοθράκη,680,Σαρσάκης,47,Σάτιρα,62,Σουφλί,590,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,306,Συνέδρια,147,ΣΥΡΙΖΑ,412,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,259,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1126,Φέρες,408,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου και του Μεσοπρόθεσμου… και το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης
Η ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου και του Μεσοπρόθεσμου… και το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHTrxCytTV0SZKHLjO_oM1nqyeXduKKDFZh3VsBxMRH1cxyoNKaIIRcobWLyhK1LXGLQAWgZGh9lbBiRXCcx7sUcIaLgZMXAn9WQteXwZ1gCcz2UA2vD1vLT40xQenhQ3n8xvphrBz8h6S/s200/vouli+9.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHTrxCytTV0SZKHLjO_oM1nqyeXduKKDFZh3VsBxMRH1cxyoNKaIIRcobWLyhK1LXGLQAWgZGh9lbBiRXCcx7sUcIaLgZMXAn9WQteXwZ1gCcz2UA2vD1vLT40xQenhQ3n8xvphrBz8h6S/s72-c/vouli+9.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/07/blog-post.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/07/blog-post.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων