Σε μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας το Έβρο, που είναι πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων, δυστυχώς οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρη διάλυση
Σε μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας το Έβρο, που είναι πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων, δυστυχώς οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρη διάλυση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ:
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή που πολύ πρόσφατα η κτηνοτροφία της δέχτηκε συντριπτικά πλήγματα από διάφορες ζωονόσους. Είναι δε απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες κτηνοτρόφων και κτηνιάτρων καθώς βλέπουν να παρουσιάζονται και πάλι νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές της χώρας μας όπως Κεντρική Μακεδονία με 6000 ήδη θανατώσεις καθώς και σε Λήμνο και Αχαΐα.
Ανησυχούν ακόμα γιατί:
Όλα δείχνουν ότι και η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στην τύχη τους.
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, καλεί τους κτηνοτρόφους του νομού μας να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.
Μπροστά τους βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ευλάβεια οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μια πολιτική εγκληματική που συνεχώς υποβαθμίζει τις παρεχόμενες δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να μονοπωλήσουν και τον τομέα της κτηνοτροφίας.
Σήμερα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πλήττονται όσο ποτέ, με την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση το 51% του εισοδήματος και μια σειρά από άλλες επιβαρύνσεις, ο αγώνας των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των γεωργών είναι αγώνας επιβίωσης και είναι μονόδρομος.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται με στόχο το ξεκλήρισμά τους, πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης, να σηκώσουν το κεφάλι και να συμβάλουν στην οργάνωση της πάλης με τη συμμετοχή τους στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, με τη συγκρότηση νέων, με την ενίσχυση των επιτροπών αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων. Να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε πλήρη διάλυση βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και για τη δημόσια υγεία και μάλιστα σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη καθώς αποτελεί πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων, ενώ έχει δεχθεί τεράστια πλήγματα από διάφορες ζωονόσους.
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία:
Τα κτηνιατρεία Δικαίων και Κυπρίνου παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης κτηνίατρου, με τους κτηνοτρόφους των πρώην Δήμων Κυπρίνου και Τριγώνου, να μένουν ακάλυπτοι.
Το τμήμα κτηνιατρικής Ορεστιάδας, το οποίο συντονίζει, συνδράμει και ελέγχει και τα υπόλοιπα κτηνιατρεία, δεν λειτουργεί από τις 04.05.2016, καθώς ο μοναδικός κτηνίατρος και προϊστάμενος του τμήματος ασκεί καθημερινά και σε πλήρες ωράριο, κρεοσκοπικό έλεγχο στα σφαγεία της Ορεστιάδας. Επιπλέον στο τμήμα Ορεστιάδας υπηρετεί μόνο μία υπάλληλος, με ειδικότητα τεχνολόγου Γεωπονίας, αλλά εδώ και δύο χρόνια που έχει διοριστεί τοποθετήθηκε, λόγω αναγκών, στο τμήμα κτηνιατρικής. Μάλιστα οι ανάγκες είναι τέτοιες που εργάζεται υπερωριακά τα απογεύματα, ακόμα και αργίες.
Στο Δήμο Διδυμοτείχου υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος.
Ελλείψεις εντοπίζονται και αλλού. Στο κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης υπηρετεί ένας κτηνίατρος μόνιμος, ένας με πεντάμηνο και ένας υπάλληλος διοικητικό προσωπικό. Στο κτηνιατρείο Φερών υπάρχουν δύο κτηνίατροι και ένας υπάλληλος διοικητικό προσωπικό. Στο κτηνιατρείο Σουφλίoυ υπηρετεί ένας κτηνίατρος και τρεις υπάλληλοι διοικητικό προσωπικό
Τέλος το Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων παραμένει ανενεργό γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας, αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 09.06.2008 και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν περίπου στο 1.000.000 ευρώ και επρόκειτο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης και αποτελεσματικής καταπολέμησης των εξωτικών ζωονόσων (αφθώδης πυρετός, ευλογιά των προβάτων κ.ά.) που εκδηλώνονται στη διασυνοριακή ζώνη Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης καθώς η περίοδος αυτή αποτελεί την πλέον επικίνδυνη χρονική στιγμή για την εμφάνιση εξωτικών νοσημάτων (ευλογιά, αφθώδης, οζώδης δερματίτις). Νόσοι οι οποίοι εφόσον εμφανιστούν δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν από το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό.
Θέμα ανησυχίας αποτελεί επίσης και το γεγονός ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των αμνοεριφίων αναπαραγωγής για το μελιταίο πυρετό. Ο εμβολιασμός αυτός γίνεται σε ηλικία μέχρι 6 μηνών και εφόσον δεν πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, τότε τα ζώα θα μείνουν ανεμβολίαστα, με κίνδυνο μόλυνσης των κοπαδιών αιγοπροβάτων από μελιταίο. Επιπλέον μέχρι το τέλος του Αυγούστου πρέπει να γίνει ο επανεμβολιασμός όλων των ζώων με το ετήσιο εμβόλιο της οζώδους δερματίτιδας.
Τέλος, υπάρχουν τα προγράμματα εξυγίανσης του κτηνοτροφικού κεφαλαίου. Αφορούν τη φυματίωση - βρουκέλλωση, σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, λύσσα, έλεγχος τροφίμων ζωικής προέλευσης, αδειοδότηση εγκαταστάσεων επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, θέματα καθημερινής εξυπηρέτησης πολιτών, έλεγχος καταλοίπων, διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας που αφορά τη χορήγηση μηνιαίων και εξαμηνιαίων στοιχείων για όλα τα νοσήματα κ.λπ.
Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που, εφαρμόζοντας τον "Καλλικράτη", προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες. Που στραγγαλίζει τους αγρότες με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση το 51% του εισοδήματος, με στόχο τη μονοπώληση του τομέα της κτηνοτροφίας από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ:
- Τα κτηνιατρεία Δικαίων και Κυπρίνου παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης κτηνίατρου, αφήνοντας ακάλυπτους τους κτηνοτρόφους των πρώην Δήμων Κυπρίνου και Τριγώνου.
- Το τμήμα κτηνιατρικής Ορεστιάδας που συντονίζει, συνδράμει και ελέγχει και τα άλλα κτηνιατρεία δεν λειτουργεί από την 4/5/2016, επειδή ο μοναδικός κτηνίατρος και Προϊστάμενος του τμήματος καθημερινά ασκεί κρεοσκοπικό έλεγχο σε πλήρες ωράριο στα σφαγεία της Ορεστιάδας.
- Ακόμα στο Τμήμα Ορεστιάδας υπηρετεί μόνο μία υπάλληλος, η οποία διορίστηκε πριν από δυο χρόνια και μολονότι έχει την ειδικότητα τεχνολόγου γεωπονίας λόγω αναγκών τοποθετήθηκε στο τμήμα κτηνιατρικής. Προκειμένου δε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τμήματος αναγκάζεται και εργάζεται υπερωριακά τα απογεύματα, ακόμα και αργίες χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά την Υπηρεσία.
- Στο Δήμο Διδυμοτείχου υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος.
- Στο κτηνιατρείο Αλεξανδρούπολης ένας κτηνίατρος μόνιμος, ένας με πεντάμηνο και ένας διοικητικό προσωπικό.
- Στο κτηνιατρείο Φερών, υπάρχουν δύο κτηνίατροι και ένας διοικητικό προσωπικό.
- Στο κτηνιατρείο Σουφλίoυ ένας κτηνίατρος και τρεις διοικητικό προσωπικό.
- Όσον αφορά το διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 8 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό, γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή που πολύ πρόσφατα η κτηνοτροφία της δέχτηκε συντριπτικά πλήγματα από διάφορες ζωονόσους. Είναι δε απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες κτηνοτρόφων και κτηνιάτρων καθώς βλέπουν να παρουσιάζονται και πάλι νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές της χώρας μας όπως Κεντρική Μακεδονία με 6000 ήδη θανατώσεις καθώς και σε Λήμνο και Αχαΐα.
Ανησυχούν ακόμα γιατί:
- Αυτή η περίοδος από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο αποτελεί την πλέον επικίνδυνη χρονική στιγμή για την εμφάνιση εξωτικών νοσημάτων (ευλογιά, αφθώδης, οζώδης δερματίτιδα). Και σε καμιά περίπτωση το εναπομείναν ελάχιστο προσωπικό δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου.
- Ακόμα πρέπει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των αμνοεριφίων αναπαραγωγής για το μελιταίο πυρετό. Εμβολιασμός που γίνεται σε ηλικία μέχρι 6 μηνών και αν δεν γίνει μέσα στον Ιούλιο τα ζώα θα μείνουν ανεμβολίαστα με κίνδυνο μόλυνσης των κοπαδιών αιγοπροβάτων από μελιταίο.
- Μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να γίνει ο επανεμβολιασμός όλων των ζώων με το ετήσιο εμβόλιο της οζώδους δερματίτιδας.
- Υπάρχουν ακόμα τα προγράμματα εξυγίανσης του κτηνοτροφικού κεφαλαίου που αφορούν την φυματίωση - βρουκέλλωση, σπογγώδες εγκεφαλοπάθειες, λύσσας, έλεγχος τροφίμων ζωικής προέλευσης, αδειοδότηση εγκαταστάσεων επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, θέματα καθημερινής εξυπηρέτησης πολιτών, έλεγχος καταλοίπων, διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας που αφορά την χορήγηση μηνιαίων και εξαμηνιαίων στοιχείων για όλα τα νοσήματα κλπ.
Όλα δείχνουν ότι και η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στην τύχη τους.
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, καλεί τους κτηνοτρόφους του νομού μας να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.
Μπροστά τους βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ευλάβεια οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μια πολιτική εγκληματική που συνεχώς υποβαθμίζει τις παρεχόμενες δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να μονοπωλήσουν και τον τομέα της κτηνοτροφίας.
Σήμερα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πλήττονται όσο ποτέ, με την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση το 51% του εισοδήματος και μια σειρά από άλλες επιβαρύνσεις, ο αγώνας των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των γεωργών είναι αγώνας επιβίωσης και είναι μονόδρομος.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται με στόχο το ξεκλήρισμά τους, πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης, να σηκώσουν το κεφάλι και να συμβάλουν στην οργάνωση της πάλης με τη συμμετοχή τους στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, με τη συγκρότηση νέων, με την ενίσχυση των επιτροπών αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων. Να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην Π.Ε. Έβρου
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε πλήρη διάλυση βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και για τη δημόσια υγεία και μάλιστα σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη καθώς αποτελεί πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων, ενώ έχει δεχθεί τεράστια πλήγματα από διάφορες ζωονόσους.
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία:
Τα κτηνιατρεία Δικαίων και Κυπρίνου παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης κτηνίατρου, με τους κτηνοτρόφους των πρώην Δήμων Κυπρίνου και Τριγώνου, να μένουν ακάλυπτοι.
Το τμήμα κτηνιατρικής Ορεστιάδας, το οποίο συντονίζει, συνδράμει και ελέγχει και τα υπόλοιπα κτηνιατρεία, δεν λειτουργεί από τις 04.05.2016, καθώς ο μοναδικός κτηνίατρος και προϊστάμενος του τμήματος ασκεί καθημερινά και σε πλήρες ωράριο, κρεοσκοπικό έλεγχο στα σφαγεία της Ορεστιάδας. Επιπλέον στο τμήμα Ορεστιάδας υπηρετεί μόνο μία υπάλληλος, με ειδικότητα τεχνολόγου Γεωπονίας, αλλά εδώ και δύο χρόνια που έχει διοριστεί τοποθετήθηκε, λόγω αναγκών, στο τμήμα κτηνιατρικής. Μάλιστα οι ανάγκες είναι τέτοιες που εργάζεται υπερωριακά τα απογεύματα, ακόμα και αργίες.
Στο Δήμο Διδυμοτείχου υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος.
Ελλείψεις εντοπίζονται και αλλού. Στο κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης υπηρετεί ένας κτηνίατρος μόνιμος, ένας με πεντάμηνο και ένας υπάλληλος διοικητικό προσωπικό. Στο κτηνιατρείο Φερών υπάρχουν δύο κτηνίατροι και ένας υπάλληλος διοικητικό προσωπικό. Στο κτηνιατρείο Σουφλίoυ υπηρετεί ένας κτηνίατρος και τρεις υπάλληλοι διοικητικό προσωπικό
Τέλος το Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων παραμένει ανενεργό γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας, αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 09.06.2008 και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν περίπου στο 1.000.000 ευρώ και επρόκειτο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης και αποτελεσματικής καταπολέμησης των εξωτικών ζωονόσων (αφθώδης πυρετός, ευλογιά των προβάτων κ.ά.) που εκδηλώνονται στη διασυνοριακή ζώνη Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης καθώς η περίοδος αυτή αποτελεί την πλέον επικίνδυνη χρονική στιγμή για την εμφάνιση εξωτικών νοσημάτων (ευλογιά, αφθώδης, οζώδης δερματίτις). Νόσοι οι οποίοι εφόσον εμφανιστούν δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν από το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό.
Θέμα ανησυχίας αποτελεί επίσης και το γεγονός ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των αμνοεριφίων αναπαραγωγής για το μελιταίο πυρετό. Ο εμβολιασμός αυτός γίνεται σε ηλικία μέχρι 6 μηνών και εφόσον δεν πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, τότε τα ζώα θα μείνουν ανεμβολίαστα, με κίνδυνο μόλυνσης των κοπαδιών αιγοπροβάτων από μελιταίο. Επιπλέον μέχρι το τέλος του Αυγούστου πρέπει να γίνει ο επανεμβολιασμός όλων των ζώων με το ετήσιο εμβόλιο της οζώδους δερματίτιδας.
Τέλος, υπάρχουν τα προγράμματα εξυγίανσης του κτηνοτροφικού κεφαλαίου. Αφορούν τη φυματίωση - βρουκέλλωση, σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, λύσσα, έλεγχος τροφίμων ζωικής προέλευσης, αδειοδότηση εγκαταστάσεων επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, θέματα καθημερινής εξυπηρέτησης πολιτών, έλεγχος καταλοίπων, διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας που αφορά τη χορήγηση μηνιαίων και εξαμηνιαίων στοιχείων για όλα τα νοσήματα κ.λπ.
Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που, εφαρμόζοντας τον "Καλλικράτη", προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες. Που στραγγαλίζει τους αγρότες με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση το 51% του εισοδήματος, με στόχο τη μονοπώληση του τομέα της κτηνοτροφίας από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
- Την άμεση στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της ΠΕ Έβρου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, ώστε οι υπηρεσίες να λειτουργούν επαρκώς και να διαμορφώνονται ορισμένες προϋποθέσεις για την ασφαλή διατροφή του λαού της περιοχής, την προστασία της παραγωγής από ζωονόσους, και την επιβίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.
- Τη λειτουργία του Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα με το διορισμό του απαραίτητου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.»
ΣΧΟΛΙΑ
Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω