Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου στα γραφόμενα για τα Ίμια υπάρχουν τρία τραγικά λάθη: Ηθικό, Ιστορικό και Γεωγραφικό. Πότε επιτέλους η Ελληνική Ιστορία θα γράφεται όπως πραγματικά είναι και όχι όπως την θέλει ο καθένας;
Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού
Το βιβλίο της Γ´ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», η πρώτη έκδοση του οποίου έγινε το 2007, στην Ενότητα «Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή 1989-2001», μεταξύ άλλων, έγραφε:
«...Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)...».
Το κείμενο αυτό, ακριβώς τρεις σειρές, αλλά με τρία τεράστια λάθη, απέκρυπτε την αλήθεια των γεγονότων και εύλογα προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα.
Μετά από όλα αυτά, στις 25 Ιουλίου 2010, το «Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης», εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο για το βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», διευκρινίζουμε: Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις από τον ΟΕΔΒ για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών - μεταξύ άλλων - και του βιβλίου της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»,του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007. Οι διορθώσεις αυτές περιλαμβάνουν και το επίμαχο σημείο. Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια” αλλάζει στο ορθό “με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”. Οι διορθώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν, σε κάθε περίπτωση, στην επανέκδοση του βιβλίου τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών».
Στην επανέκδοση του βιβλίου (ISBN 960-06-2013-Χ), στο αρχικό κείμενο προστέθηκαν μόνο τρεις λέξεις (από την Τουρκία) και γράφει:
«...Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)...».
Εδώ, και με αυτή την προσθήκη - βελτίωση, κυριολεκτικά σε τρεις γραμμές, εξακολουθούν να υπάρχουν τρία τραγικά λάθη: Ηθικό, Ιστορικό και Γεωγραφικό:
Πρώτο λάθος (Ηθικό)
Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ - που θυσιάστηκαν στη θάλασσα των Ιμίων, την 31 Ιανουαρίου 1996, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
Δεύτερο λάθος (Ιστορικό)
Μέσα στις τρεις σειρές του βιβλίου γίνεται πλαστογράφηση της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, "ελαφρά τη καρδία" (άραγε μόνο;) γράφουν για αμφισβήτηση, και χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη η οποία, εν προκειμένω σημασιολογικά, είναι τελείως λάθος και πλήττει τα εθνικά μας δίκαια.
Αποσιωπούν ότι υπήρξε Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης των Ελληνικών νησίδων Ίμια, από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996.
Η Ελλάδα, μέσω του επίσημου διδακτικού (;) βιβλίου, παραδέχεται ότι δεν έχει ξεκάθαρα την κυριαρχία των νησίδων Ίμια, καθώς την διεκδικεί η Τουρκία!!! Η λέξη «διεκδίκηση», σημαίνει:
- «αγώνας για την απόκτηση κάποιου αγαθού που ανήκε σε κάποιον και του το καταπάτησαν» (βλέπε, Το Μεγάλο Λεξικό, A. Γεωργοπαπαδάκου, Εκδόσεις Α. Μαλλιάρη, σελ.300) και
- «υπεράσπιση, άμυνα» (βλέπε, Ετυμολογικό Λεξικό, Γ. Μπαμπινιώτη, σελ.368).
Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει…
Τρίτο λάθος (Γεωγραφικό)
Οι συγγραφείς, εκτός από την ιστορία, φαίνεται να αγνοούν ή να παραποιούν και τη Γεωγραφία. Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια και έτσι αναφέρονται στους ελληνικούς και ξένους Ναυτικούς Χάρτες. Τα ανατολικά Ίμια με υψόμετρο 14 μέτρα και βάθη θαλάσσης από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με υψόμετρο 21 μέτρα και βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησίδες που ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα» και διοικητικά υπάγονται στο Δήμο Καλύμνιων. Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. Μάλιστα, στα δυτικά Ίμια μέχρι και τον Απρίλιο του 2004, υπήρχε κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Δυστυχώς, επί μια δεκαετία (2007-2017), στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου, εξακολουθούν και υπάρχουν τρία τραγικά λάθη που παραποιούν την αλήθεια, μετατρέπουν την ΙΣΤΟΡΙΑ σε μυθιστόρημα και υποσκάπτουν τα θεμέλια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Πότε επιτέλους, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" θα γράφεται όπως πραγματικά είναι και όχι όπως την θέλει ο καθένας;
Το Σκοπιανό που βιώνουμε στις μέρες μας, δεν μας δίδαξε τίποτα;
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α)
[post_ads]
ΣΧΟΛΙΑ
Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω