Ο Β. Τσαουσίδης για συνεργασία ΔΠΘ με NASA και τις σκιές στη διοικητική λειτουργία του ΔΠΘ

Βασίλης Τσαουσίδης: "Η συνεργασία με τη NASA σε μια διαστημική αποστολή αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και το ΔΠΘ μπορεί να συμμετάσχει με τα Πρωτόκολλα Επικοινωνίας που αφορούν στην δρομολόγηση και μεταφορά των δεδομένων" - "Η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπαρκτών νόμων και αποφάσεων από την πλευρά του Πρύτανη του ΔΠΘ αλλά και η σιωπηλή ανοχή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείες εμβαθύνουν τις ανησυχίες για την σκοτεινή πλευρά λειτουργίας της Διοίκησης του ΔΠΘ που σχετίζονται με την διαφάνεια"

Ο Β. Τσαουσίδης για συνεργασία ΔΠΘ με NASA και τις σκιές στη διοικητική λειτουργία του ΔΠΘ
Συμφωνία συνεργασίας με τη NASA, υπέγραψε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), η οποία ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει την κατασκευή και αποστολή του πρώτου ρομποτικού οχήματος το 2022 στη Σελήνη.

O Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός από το Φεβρουάριο του 2019, είχε ζητήσει - με ανοιχτή πρόσκληση - την κατάθεση προτάσεων από Ελληνικά Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Εταιρείες.

Υποβλήθηκαν συνολικά 14 προτάσεις που αφορούν: Την κατασκευή μικροδορυφόρων για τη Σελήνη, κατασκευή αλγορίθμων αποστολής - λήψης φωτογραφιών, δημιουργία συνθηκών καλλιέργειας στη Σελήνη, εφαρμογές εξορύξεων στο έδαφος της Σελήνης, σχεδίαση και χρήση φασματοσκοπικών οργάνων και δοσιμέτρων για την ασφάλεια των αστροναυτών (NASA Orion mission), δημιουργία μηχανισμών λειτουργίας για διαστημικές επικοινωνίες «deep space», δημιουργία προδιαγραφών για συστήματα ανθρώπινης κατοίκησης, συστήματα αναγνώρισης χημικών συστατικών εδάφους και περιβάλλοντος της Σελήνης κ.α.

Ο Βασίλης Τσαουσίδης, Καθηγητής του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (∆ΠΘ) και μέλος στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) που ειδικεύεται στα δίκτυα υπολογιστών, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη ΝΑSA μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα.

Η αποστολή αυτή θα γίνει στην Σελήνη το 2022 και η Ελλάδα θα έχει ενεργό συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με την συμμετοχή αυτή, η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει την αξιοπιστία της, την βιομηχανική παραγωγή της σε σχέση με το διάστημα και να ενισχύσει την παρουσία της.

«Το Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ∆ΠΘ, συμμετέχει και επιχειρούμε να συμφωνήσουμε να δούμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει, σε αυτή την διαστημική αποστολή. Η πρόταση μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα πρωτόκολλα επικοινωνίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν πέρα από την Σελήνη στο βαθύ διάστημα. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται, είναι ότι θα υπάρξει μια πύλη επικοινωνίας, η οποία θα είναι σαν δορυφόρος της Σελήνης, κάτι αντίστοιχο του ISS, που υπάρχει τώρα, το διεθνή διαστημικό σταθμό.

Σε αυτή την πύλη, εμείς επιχειρούμε τουλάχιστον να εγκαταστήσουμε τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν αυτή την στιγμή στον διεθνή διαστημικό σταθμό, που έχει φτιάξει η δική μας ομάδα στο ΔΠΘ μαζί με την NASA, το JPL, τα οποία Πρωτόκολλα αυτά θέλουμε να τα ενισχύσουμε λίγο ακόμα, ώστε να εξειδικευτούν για την επικοινωνία αυτή με την Σελήνη, να μπορούν να επικοινωνούν με συσκευές, που θα εγκατασταθούν εκεί και να κατεβάζουν δεδομένα στη γη», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσαουσίδης.

Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι συλλέγονται πάρα πολλά δεδομένα διαστημικά και η δυνατότητα αυτά να κατέβουν στη γη είναι μικρή, κι αυτή θα είναι η συμβολή του ΔΠΘ. «Ουσιαστικά η δική μας συνεισφορά είναι στο να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πρωτόκολλα επικοινωνίας τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν όχι μόνο από την μια άκρη στην άλλη άκρη, όταν υπάρχει οπτική επαφή, αλλά να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία του δικτύου, δηλαδή κάπως μέσω τεθλασμένης γραμμής και οποιαδήποτε συσκευή, ή δορυφόρος υπάρχει που μπορεί να βοηθήσει ως επιπλέον κόμβος, αυτή την διαδρομή για μας είναι εκμεταλλεύσιμο υλικό. Πρωτόκολλα που φτιάχνουμε μαζί το JPL και το ΔΠΘ είναι αυτής της κατηγορίας. Μπορούν να ενισχύσουν την αξιοπιστία στην επικοινωνία και την διάρκεια της επικοινωνίας, μπορεί κάποιος να έχει πλέον δυνατότητα να κατεβάσει δεδομένα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όσο πιο βαθειά πάει κάνεις στο διάστημα τόσο πιο πολύ χρειάζονται αυτά τα πρωτόκολλα. Άρα λοιπόν στο μυαλό μας έχουμε σίγουρα το 2030 την επικοινωνία με τον Άρη και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την συμμετοχή μας στην αποστολή στην Σελήνη, ως ένα πρώτο δείγμα για να δούμε στην αποστολή στον πλανήτη Άρη πως μπορούν να λειτουργήσουν αυτά τα πρωτόκολλα», πρόσθεσε ο κ. Τσαουσίδης.


Βασίλης Τσαουσίδης: «Βαριές σκιές στην Διοικητική Λειτουργία του ΔΠΘ»

Στην ερώτηση για το που βρίσκεται η υπόθεση για την αυτεπάγγελτη κατηγορία από τον Εισαγγελέα Ροδόπης, για 10 Ακαδημαϊκούς του ΔΠΘ, για κατασκευή στοιχείων σε βάρος του, που ζημίωσε τα ερευνητικά προγράμματα και το κύρος του Πανεπιστήμιου, ο καθηγητής του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ∆ΠΘ και μέλος στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) Βασίλης Τσαουσίδης ανέφερε:

«Η ιστορία ξεκίνησε όταν σταμάτησαν τα Ευρωπαϊκά και τα Ερευνητικά έργα, κάποια από τα όποια ήταν ακριβώς αυτά που περιέγραψα προηγουμένως. Δηλαδή η ομάδα που διαλύθηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες, είναι η ομάδα ακριβώς που έφτιαξε αυτά τα προγράμματα, τα πρωτόκολλα που είναι στον ISS, και αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη αυτού του πανεπιστήμιου. Δεν μπορείς να διαλύεις τέτοιου είδους ομάδες, με βάση τις οποίες χτίζεται μια ερευνητική υπόσταση για το πανεπιστήμιο. Όντως ασκήθηκε μια δίωξη από τον Εισαγγελέα, η οποία ξεκίνησε από την μήνυση που έκανα εγώ σε αυτούς που με κατηγόρησαν. Στην συνέχεια αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας κατηγόρησε και άλλους που εγώ δεν τους κατηγόρησα, δηλ. την επιτροπή ερευνών του ΔΠΘ. Ουσιαστικά αυτό που συνέβη, είναι ο Εισαγγελέας στο κατηγορητήριο του ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες και κατασκευάστηκαν με αποκλειστικό σκοπό να με βλάψουν και να σταματήσουν τα ερευνητικά έργα.

Αυτό ξεκίνησε ως μια ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Στην συνεχεία στην κατηγορία προστέθηκε και η απιστία σε βάρος του ΔΠΘ και έχουμε το παράδοξο αυτή την στιγμή, το ενδεχόμενο τουλάχιστον να ασκούν διοίκηση, αυτοί που κατηγορούνται για απιστία στο ΔΠΘ».

Σημείωσε επίσης ότι για αυτές της κατηγορίες υπάρχει συγκεκριμένος νόμος, που προβλέπει και είναι υποχρεωμένος ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέκος Πολυχρονίδης, να ασκήσει μια πειθαρχική δίωξη, να ενημερώσει την Σύγκλητο, να αποφασίσει, αν αυτές τις αρμοδιότητες μπορούν να τις ασκούν οι διωκόμενοι ή όχι.

«Σύμφωνα με την περιβόητη Αρχή της Αμεροληψίας, δεν μπορεί να πάρει κάποιος απόφαση υπέρ του, αν έχει θέση Διοίκησης. Θα πρέπει να κρίνει το πειθαρχικό συμβούλιο, αν αυτός μπορεί να διατηρήσει την διοικητική του θέση ή όχι.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαουσίδης «για να γίνει αυτό όμως, είναι υποχρεωμένος ο Πρύτανης να κάνει την παραπομπή. Αν δεν το κάνει αυτό ο Πρύτανης, τότε υποπίπτει σε παράπτωμα. Ο Υπουργός Παιδείας σε αυτή την περίπτωση έχει με βάση τον νόμο, το δικαίωμα παρέμβασης (σ.σ. που δεν την έχει κάνει για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής) και το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, είναι να ενημερώσει την Σύγκλητο. Γιατί η Σύγκλητος είναι το Ανώτατο όργανο του Πανεπιστήμιου και όχι ο Πρύτανης . Ο Πρύτανης δεν δίνει εντολές στην Σύγκλητο. Δέχεται εντολές από την Σύγκλητο.

Ο Αντιπρύτανης Διοικητικών υποθέσεων του ΔΠΘ ζητά να συζητηθεί το θέμα στη Σύγκλητο και ο Πρύτανης αρνείται να το φέρει. Σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει ο Υπουργός Παιδείας και έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει τον Πρύτανη αν δεν έκανε σωστά την δουλεία του.

Εγώ περίμενα, για λογούς ηθικής και Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας, από αυτούς τους ανθρώπους που κατηγορούνται και που θεωρούν πως έχουν δίκιο και εύχομαι να έχουν πραγματικά δίκιο, να πάρουν μια πρωτοβουλία οι ίδιοι, διότι είναι ευθύνη δική τους που δεν παίρνουν μια πρωτοβουλία. Θα περίμενα να πάρει μια πρωτοβουλία ο Πρύτανης, που δεν το κάνει. Έτσι η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και αρχίζουν οι υποψίες να μεγαλώνουν, κάποιος που δεν φοβάται κάτι πηγαίνει στο πειθαρχικό και αθωώνεται. Αυτός που δεν θέλει να πάει είναι αυτός που φοβάται και δεν πάει. Εγώ λοιπόν δεν θα συμβιβαστώ με το κρυφτούλι, την μετάθεση ευθυνών, ή με την προσπάθεια χρονοτριβής με στόχο την καθυστέρηση Απόδοσης Δικαιοσύνης.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί η Σύγκλητος του ΔΠΘ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται ότι κατασκεύασαν κατηγορίες, ποιος τους παραπλάνησε, με τι ψεύτικα στοιχεία οδηγηθήκαν σε κατασκευασμένες κατηγορίες, τελικά παραπλανήθηκαν ή κατασκεύασαν τις κατηγορίες;

Η τοπική κοινωνία πρέπει να μάθει να κάνει και δύσκολες ερωτήσεις και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι παρά πολύ συντηρητικά στο τι θα ρωτήσουν, δεν είναι ο Πρύτανης του ΔΠΘ το αφεντικό τους, ούτε οι αντιπρυτάνεις είναι το αφεντικό τους. Οι Δημοσιογράφοι πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα, υπάρχει ένα τέτοιο μείζον θέμα στην περιοχή και όμως δεν ρωτάνε…», επισήμανε ο Βασίλης Τσαουσίδης.

Ερωτηθείς για τη σύσταση Επιτροπής Καταστροφής Εγγράφων και Αρχείων του ΔΠΘ που κατατέθηκε στην Σύγκλητο από τον Πρύτανη και αν υπάρχει νόμος που επιτρέπει την καταστροφή αρχείων, ο καθηγητής του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ Βασίλης Τσαουσίδης απάντησε:

«Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, έχει γίνει η πρόταση να καταστραφούν τα αρχεία, διότι δεν φτάνουν οι χώροι αποθήκευσης στο ΔΠΘ. Αναρωτιέται κανείς, γιατί να θέλει να καταστρέψει κάποιος την ιστορία του πανεπιστήμιου του, όταν αυτά μπορούν εύκολα πλέον να ψηφιοποιηθούν και πρέπει να γίνει, γιατί είναι η ιστορία του ΔΠΘ. Εγώ έγραψα προσωπική επιστολή σε όλα τα μέλη της Συγκλήτου του ΔΠΘ να μην δεχθούν αυτή την πρόταση. Η Σύγκλητος τελικά δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, αλλά έμαθα ότι ο Πρύτανης είπε, η αρμοδιότητα αυτή τελικά δεν είναι της Συγκλήτου αλλά δική του. Ας φέρει λοιπόν τον νόμο αυτό που του δίνει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα καταστροφής εγγράφων και αρχείων του πανεπιστήμιου. Εγώ δεν ξέρω κανένα νόμο, που να το επιτρέπει αυτό. Σε τελική ανάλυση είναι ηθικό δικαίωμα του πανεπιστήμιου να κρατήσει όλα τα αρχεία του και δικαίωμα των πολιτών να ξέρουν τι έχουν τα αρχεία αυτά. Μετά από αυτά, δεν είναι εύλογο το ερώτημα σε έναν πολίτη γιατί να θέλει ένα πανεπιστήμιο να καταστρέψει τα αρχεία του, τι άραγε έχει να κρύψει;».

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπαρκτών νόμων και αποφάσεων από την πλευρά του Πρύτανη του ΔΠΘ αλλά και η σιωπηλή ανοχή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας εμβαθύνουν τις ανησυχίες για την σκοτεινή πλευρά λειτουργίας της Διοίκησης του ΔΠΘ, που σχετίζονται με την διαφάνεια.

Αναμένονται λοιπόν επιτακτικά και οι απαντήσεις για τις καθυστερήσεις από τον Πρύτανη του ΔΠΘ αλλά και από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής (Σαμή Καραμπουγιούκογλου)
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,633,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2076,Αλεξανδρούπολη,8936,Αλεπάκος,9,Άμυνα,355,Ανακύκλωση,37,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,153,Άρθρα - Απόψεις,3051,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3464,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,736,Δράμα,123,Έβρος,19060,Εθελοντισμός,255,Εκδηλώσεις,2690,Εκκλησία,1270,Εκπαίδευση,1585,Ελλάδα,1344,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,78,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,653,Εργασία,26,Εργασιακά,320,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,334,Θράκη,793,Ιστορία,245,Καβάλα,201,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,617,Κοινωνία,92,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,688,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,464,Ξάνθη,225,Οικολογία,351,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1585,Πανταζίδου,170,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,456,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,4000,Πολιτική,1536,Πολιτισμός,233,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6377,Ροδόπη,440,Σαμοθράκη,681,Σαρσάκης,48,Σάτιρα,62,Σουφλί,600,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,307,Συνέδρια,148,ΣΥΡΙΖΑ,414,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,265,Τρίγωνο,72,Τυχερό,55,Υγεία,1133,Φέρες,410,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Β. Τσαουσίδης για συνεργασία ΔΠΘ με NASA και τις σκιές στη διοικητική λειτουργία του ΔΠΘ
Ο Β. Τσαουσίδης για συνεργασία ΔΠΘ με NASA και τις σκιές στη διοικητική λειτουργία του ΔΠΘ
Βασίλης Τσαουσίδης: "Η συνεργασία με τη NASA σε μια διαστημική αποστολή αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και το ΔΠΘ μπορεί να συμμετάσχει με τα Πρωτόκολλα Επικοινωνίας που αφορούν στην δρομολόγηση και μεταφορά των δεδομένων" - "Η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπαρκτών νόμων και αποφάσεων από την πλευρά του Πρύτανη του ΔΠΘ αλλά και η σιωπηλή ανοχή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείες εμβαθύνουν τις ανησυχίες για την σκοτεινή πλευρά λειτουργίας της Διοίκησης του ΔΠΘ που σχετίζονται με την διαφάνεια"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqAjYaGhz51sbiIDx78s0vl7MmEnoLSSRtxP7VEzcztX0AW7p5RNR-sU3wC-38tCD4H3LIr6dDDAf86BDXn4pSqpXTUAroE0MyZzX8_60KgFGBhDPB_HzuigsZjAVgm5MROnyIEqnK4xs/s1600/tsaousidis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqAjYaGhz51sbiIDx78s0vl7MmEnoLSSRtxP7VEzcztX0AW7p5RNR-sU3wC-38tCD4H3LIr6dDDAf86BDXn4pSqpXTUAroE0MyZzX8_60KgFGBhDPB_HzuigsZjAVgm5MROnyIEqnK4xs/s72-c/tsaousidis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/tsaousidis-duth-nasa.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/tsaousidis-duth-nasa.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων