Λαϊκή Συσπείρωση: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο

Συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης για την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο.

Λαϊκή Συσπείρωση: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο
Συνέντευξη Τύπου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο παρέθεσαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις παρεμβάσεις τους, ο Διονύσης Κλάδης και ο Σάββας Δευτεραίος ανέδειξαν το πως η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε στον Έβρο πάνω από 930.000 στρέμματα και συνεχίζεται για 17η μέρα αποτελεί ακόμα ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, καθώς η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης είχε προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση στα Δασαρχεία, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των δασών, καθώς και για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών.

Ο Σάββας Δευτεραίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις διεκδικήσεις αντιπυρικού σχεδιασμού, πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας με αποκλειστικό γνώμονα τόσο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού όσο και των δασικών οικοσυστημάτων, επαναφέροντας ενδεικτικά ερωτήσεις και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης από το 2018, το 2020 και το 2021.

Δείτε το βίντεο:


Η παρέμβαση του Διονύση Κλάδη, υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

17η μέρα και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην περιοχή μας συνεχίζεται με την πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη με τεράστιες καταστροφικές συνέπειες και επιμένουμε να καλούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σβήσει άμεσα η πυρκαγιά. Μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα γιατί είχαμε προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση στα Δασαρχεία, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των δασών, για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών.

Δυστυχώς ούτε η περσινή αρνητική εμπειρία με το Δάσος της Δαδιάς να καίγεται για μέρες, ούτε η φωτιά στο Παπίκιο όρος που συνέχιζε για πάνω από 20 μέρες, ούτε η πικρή πείρα από τις φωτιές σε Θάσο και Σαμοθράκη πάρθηκε υπόψη.

Φαίνεται η κυβέρνηση, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές ήταν απασχολημένες με άλλα «σοβαρότερα» θέματα, με το πως δηλαδή θα ικανοποιούν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δεν έμεινε χρόνος για να ασχοληθούν με τις ανάγκες του λαού. Βρίσκονταν υπό την επήρεια της «μέθης» για το νέο σημαντικό ρόλο της περιοχής μας ως στρατιωτικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Ρόλος βέβαια που ούτε τα προβλήματα του λαού λύνει, αλλά μας μετατρέπει σε στόχο αντίπαλων δυνάμεων, μεγαλώνοντας και οξύνοντάς τα.

Φαίνεται πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο ότι όλα αυτά που διεκδικούσαμε και παλεύαμε αφορούν την ίδια τη ζωή του λαού. Αλλά βλέπετε στα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορείς να βάλεις διόδια, θεωρούνται κόστος από το κράτος που βάζει τις ζωές μας και το περιβάλλον στη ζυγαριά με τα κέρδη των ομίλων. Και πώς γίνεται πάντα η πλευρά των κερδών να βαραίνει περισσότερο!!!

Έχει φτάσει όμως ο κόμπος στο κτένι. Τώρα είναι η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ως εδώ! Καλούμε το λαό της περιοχής με την δράση του, τον αγώνα του να απαιτήσει τα απαραίτητα έργα, να απαιτήσει τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, την αποζημίωση στο 100% όσων επλήγησαν. Να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς της περιοχής την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στο πάρκο Ακαδημίας.

Παράλληλα, με την ψήφο του να αποδυναμώσει τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει. Δεν χρειαζόμαστε άλλους υπηρέτες - όποιας απόχρωσης - της πολιτικής που μας έφερε μέχρι εδώ. Δεν χρειαζόμαστε άλλες δυνάμεις που κρύβουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με ρατσιστικό μίσος, τις πραγματικές αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και δημάρχους που θα αγωνίζονται, θα βάζουν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Για αυτό να βγουν πολύ ενισχυμένα στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Να ενημερώσουμε ότι κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στην περιφέρεια (δίνουμε σε ξεχωριστό δελτίου τύπου τα ονόματα των υποψηφίων για την Π.Ε. Έβρου) όσο και στους Δήμους Ορεστιάδας με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ζαλουφλή, στο Σουφλί με υποψήφιο δήμαρχο των Χρήστο Κουγιουμτζή και στην Αλεξανδρούπολη με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Δευτεραίο στον οποίο και δίνουμε τώρα τον λόγο.


Η τοποθέτηση του Σάββα Δευτεραίου, υποψήφιου Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους σε όλη την έκταση του Νομού μας. Σε αυτούς που έχασαν κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και στους πυροσβέστες και τον λαό που με όλες τους τις δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για την προστασία της ζωής, των καλλιεργειών και της περιουσίας του λαού, που υπερασπίζονται το περιβάλλον και το δασικό πλούτο μας.

Το 2023 υπερτριπλασιάστηκε το μέγεθος των καμένων εκτάσεων σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο της τελευταίας δεκαπενταετίας. Στην περιοχή μας τα μέχρι στιγμής στρέμματα που έχουν καεί αγγίζουν τις 900.000. Έχουν ήδη υπάρξει 20 νεκροί, δεκάδες τραυματίες ή με αναπνευστικά προβλήματα και έχουν καταστραφεί σπίτια, καλλιέργειες, αιγοπρόβατα, μελίσσια κ.ά.

Έχουμε θέσει κατ΄ επανάληψη και επί πολλά συναπτά έτη, ερωτήσεις στις Δημοτικές Αρχές όπως:

Ποιος ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για αντιπλημμυρικά - αντιδιαβρωτικά - δασοτεχνικά έργα σε συνεργασία με το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια;

Ποιες οι ενέργειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για την βελτίωση της προστασίας από πυρκαγιές με έμφαση στην πρόληψη;

Πώς στελεχώνεται το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την κατάσβεση των πυρκαγιών με δεδομένη την αποψίλωση του προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια; Τι εξοπλισμό διαθέτει σε οχήματα, προσωπικό μόνιμους και συμβασιούχους;

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει ερωτήσεις για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην πυροπροστασία και μάλιστα πριν 4 χρόνια επισημαίναμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης για να προστατευτούν όσοι χώροι έχουν ανάγκη από προστασία όπως τα πάρκα, το πολυσύχναστο παραλιακό μέτωπο με αδυναμία διαφυγής, τα περιαστικά δάση. Επίσης το ορεινό δάσος Κίρκης, Άβαντα, Αισύμης, η Μάκρη, τα Δίκελλα, η Μεσημβρία όπου λειτουργούν κατασκηνώσεις και συγκεντρώνονται χιλιάδες παραθεριστές κάθε καλοκαίρι, όπως και η περιοχή Λουτρών και Φερών.

Παρόλα αυτά τόσο όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του Δήμου, όσο και τα υπόλοιπα εμφανιζόμενα κατά διαστήματα και συχνά πυκνά σύντομα εξαφανιζόμενα ή αλληλοπροσαρτόμενα Δημοτικά Σχήματα για άλλη μια φορά υποστηρίζουν τις διάφορες κυβερνητικές επιλογές, υπερθεματίζουν για ξεχωριστό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, το «112» κλπ. Παπαγαλίζουν τα γνωστά επιχειρήματα και τις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες: Φταίνε οι καύσωνες και η «κλιματική κρίση», οι δυνατοί άνεμοι, οι δύσβατες περιοχές, οι εμπρηστές, οι «ασύμμετρες απειλές».

Το πρόβλημα όμως είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει το δάσος, τη γη, την κατοικία ως εμπορεύματα για να κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των κατασκευών, της Ενέργειας, του τουρισμού κ.ά. Είναι η πολιτική σχεδιασμού της πυροπροστασίας και της αντιπλημμυρικής προστασίας με βάση το «κόστος - όφελος».

Αυτή την πολιτική ακολουθούν, ακολούθησαν μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης και θα ακολουθήσουν οι συνδυασμοί που ζητούν ή μάλλον όπως τους αρέσει να λένε, διεκδικούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Την πολιτική δηλαδή που ευθύνεται: Για την υποβάθμιση της πρόληψης με τη διάσπαση της ενιαίας διαχείρισης των δασών, που διαχωρίζει τις υπηρεσίες πρόληψης και πυρόσβεσης, για την ανυπαρξία ειδικού σώματος δασοπυρόσβεσης, την υποχρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, τις τραγικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές, από τους καθαρισμούς δασών, τις αντιπυρικές ζώνες, έως δασικούς δρόμους και δίκτυα υδατοδεξαμενών.

Για αυτό έχει τεράστια σημασία το κάλεσμα του ψηφοδελτίου μας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, να οργανωθεί ο λαός και να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα άμεσα, αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής για σπίτια, επαγγελματικές στέγες, κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και άλλες υποδομές. Για παροχή ζωοτροφών σε όσους κτηνοτρόφους το έχουν ανάγκη. Για να μπουν εμπόδια σε επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν «ευκαιρίες μέσα από την καταστροφή»!

Από το 2020 ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείναμε - και συνεχίζουμε να προτείνουμε - ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να απαιτήσει την αντιμετώπιση και τη λύση των παρακάτω ζητημάτων:
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντι-δασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.
  • Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού, της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας με αποκλειστικό γνώμονα τόσο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού όσο και των δασικών οικοσυστημάτων από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα και όχι με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
  • Να γίνει αύξηση του μόνιμου προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.
  • Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών - ημιορεινών περιοχών.
  • Να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού ώστε να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις στην Δασική Υπηρεσία για να γίνουν διανοίξεις δασικών δρόμων, αποψιλώσεις και αραιώσεις δασικών περιοχών, τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε όλα τα νευραλγικά σημεία των δασικών οικοσυστημάτων, συντήρηση των υπαρχόντων και δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας και τόσων άλλων απαραίτητων παρεμβάσεων για την αποτροπή και περιορισμό των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής με την δράση του, τον αγώνα του να απαιτήσει τα απαραίτητα έργα, να απαιτήσει τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, την αποζημίωση στο 100% όσων επλήγησαν. Να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς της περιοχής την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στο πάρκο Ακαδημίας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,626,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2059,Αλεξανδρούπολη,8764,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3042,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3388,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,719,Δράμα,118,Έβρος,18787,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2644,Εκκλησία,1254,Εκπαίδευση,1539,Ελλάδα,1330,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,641,Εργασία,23,Εργασιακά,312,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,779,Ιστορία,236,Καβάλα,199,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,601,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,681,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,219,Οικολογία,347,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1543,Πανταζίδου,168,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,441,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3934,Πολιτική,1516,Πολιτισμός,230,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6286,Ροδόπη,426,Σαμοθράκη,678,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,580,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,305,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,258,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1116,Φέρες,404,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Λαϊκή Συσπείρωση: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο
Λαϊκή Συσπείρωση: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο
Συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης για την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7qeUEJvaewIEojRLzApqLZs5LB_e_V9DrR6YptuL8g2EUsXQBAOdrTBZlHF8ER8z_BCTy5GrFIyBxnwCMNViWrwwyzpaTpFPD_AXu52S84pCkFBgx1SnJJufVGpPKk19n6z_pIhqMD_1Qp0EHQ6k9ZYwE_GDOfLJXJDTdSi8QvUauC8OKbiBSFGk9n4s/s16000/2323560.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7qeUEJvaewIEojRLzApqLZs5LB_e_V9DrR6YptuL8g2EUsXQBAOdrTBZlHF8ER8z_BCTy5GrFIyBxnwCMNViWrwwyzpaTpFPD_AXu52S84pCkFBgx1SnJJufVGpPKk19n6z_pIhqMD_1Qp0EHQ6k9ZYwE_GDOfLJXJDTdSi8QvUauC8OKbiBSFGk9n4s/s72-c/2323560.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/09/blog-post_8.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/09/blog-post_8.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων