Περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη στον Έβρο

Στον Έβρο ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη στον Έβρο
Συνεχίστηκε σήμερα η περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψήφιων ευρωβουλευτών/τριών του κόμματος, επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες από τη μια μεριά συμπυκνώνονται οι τρομακτικές προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και από την άλλη αναδεικνύονται οι τεράστιες ευκαιρίες της Πράσινης Μετάβασης.


Μετά την περιήγησή του στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμμης - Σουφλίου, την προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικής σημασίας για όλη την Ευρώπη, η οποία επλήγη από την τρομακτική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2023, ο Πέτρος Κόκκαλης επισήμανε: «Η ιστορικών διαστάσεων οικολογική καταστροφή του περασμένου Αυγούστου αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για τις συνέπειες της οικολογικής κρίσης. Όταν κατακαίγονται 850.000 στρέμματα ενός εκπληκτικού δάσους, μοναδικού για όλη την Ευρώπη, τότε καταλαβαίνουμε ότι η οικολογική κρίση δεν συνιστά κάποιον αόριστο κίνδυνο για το μέλλον αλλά μια καταστροφική δύναμη για το παρόν. Καταλαβαίνουμε επίσης πόσο ανεπαρκές είναι το σχέδιο πυροπροστασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη».


Ο κ. Κόκκαλης προσέθεσε: «Είναι ώρα να αλλάξει προσανατολισμό η πυροπροστασία. Να δώσουμε επιτέλους έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή, ακολουθώντας την έκθεση που υπέβαλε το 2019 ο διευθυντής του Global Fire Monitoring Center (GFMC) Dr. Johann Georg Goldammer. Πρέπει επίσης να ενισχυθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων περιοχών με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί συναντήσεις με αυτοδιοκητικούς του Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Αντιδήμαρχο Ορεστιάδας κ. Χριστίνα Γκιλιλούδη έγινε σαφές ότι οι κάτοικοι του νομού ζητούν διοικητικό διαχωρισμό μεταξύ βόρειου και νότιου Έβρου για να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή σε προγράμματα ενίσχυσης της υγείας, της παιδεία και της γενικότερης στήριξης του τοπικού πληθυσμού, που τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί κατά 30%.


Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε επίσης, με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, με τον οποίο συζήτησε για το θέμα της πράσινης ανάπτυξης, η οποία όμως θα πρέπει να είναι δίκαιη, με ίση πρόσβαση και συμμετοχή όλων σε προγράμματα τηλεθέρμανσης και ενεργειακές κοινότητες. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα ενίσχυσης της ύδρευσης και πυροπροστασίας στην περιοχή.


Ο δήμαρχος Σουφλίου με τον Πέτρο Κόκκαλη και το κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΟΣΜΟΥ συζήτησαν για τις προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανάγκη για πραγματική αποκέντρωση. Όπως τόνισε ο Π. Κόκκαλης, «Είναι αναγκαίο οι πόροι και οι αρμοδιότητες να ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες, που γνωρίζουν τις ανάγκες τους αλλά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Δεν μπορεί η κεντρική κυβέρνηση από την Αθήνα να αποφασίζει, τι θα συμβεί στο Σουφλί, τη Δαδιά και την Ορεστιάδα. Είναι ένα μοντέλο, ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό».


Επίσης, ο Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε και με τον νυν Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αβάντα Έβρου κ. Σίμο Χατζηπαύλου και τον πρώην κοινοτάρχη κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου.


Με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, συναντήθηκαν ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ Πέτρος Κόκκαλης και οι Νατάσσα Βασιλείου, Ευδοκία Τσαγκλή και Χρύσα Χατζηθεοδώρου, συνυποψήφιες ευρωβουλεύτριες.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας. Όπως αναφέρθηκε, οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν τονώσει την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για όλο τον Έβρο, με δικαιοσύνη για να αναστραφεί η ερήμωση περιοχών ιστορικής, αλλά και ζωτικής σημασίας στα σύνορα της Ελλάδας.


Όπως τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, «Όρος για μία ακμάζουσα οικονομία, είναι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Η προστασία των πιο ευάλωτων, η στέγη, η φτηνή ενέργεια, τα έργα υποδομής με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν».


«Η πράσινη μετάβαση ήταν πάντα και ζήτημα ασφάλειας. Η ενεργειακή ανεξαρτησία, η οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας και ο μεγαλύτερος έλεγχος των ζωτικών τεχνολογιών και των αλυσίδων εφοδιασμού θα μας καταστήσουν πιο ασφαλείς. Στην Αλεξανδρούπολη, και γενικότερα στην περιοχή της Θράκης, η πρόκληση, αλλά και ο στόχος, για την περιοχή είναι η ασφάλεια, η οικονομική επανεκκίνηση, η συγκράτηση των ανθρώπων στον τόπο τους και η προσέλκυση νέων. Σε αυτά τα ζητούμενα ο ΚΟΣΜΟΣ απαντά με την Εθνική Πράσινη Συμφωνία που συνθέτει τη λύση για ένα καλύτερο αύριο σε τόσο κρίσιμες περιοχές όπως είναι η Θράκη» συμπλήρωσε ο κ. Κόκκαλης.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη ο Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε στην Ιχθυόσκαλα, με τον Πρόεδρο των Αλιέων Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρη Σαρίκα.


Το θέμα που τέθηκε ως πρωταρχικό κατά τη συνάντησή τους ήταν το γεωπολιτικό που οδηγεί τους ντόπιους αλιείς σε αδιέξοδο, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν την ασύδοτη, παράνομη αλιεία από τους Τούρκους ψαράδες και την αθρόα εισαγωγή ψαριών από τη γειτονική χώρα, τα οποία κατά κύριο λόγο έχουν αλιευθεί στο Θρακικό Πέλαγος.


Όπως τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, «οι αλιείς είναι μόνοι τους, με τα γεωπολιτικά ζητήματα να τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Δεσμεύομαι πως στην επόμενη θητεία θα επιδιώξω την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την εισαγωγή όσων έχουν αλιευθεί παράνομα από τους αλιείς της γειτονικής χώρας, που σήμερα αλιεύουν ακόμα και εντός των 6 μιλίων ανενόχλητοι, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

«Το Θρακικό Πέλαγος αποτελεί μια εξαιρετική φυσική ιχθυογεννητική θάλασσα, γεγονός που οφείλεται στο Δέλτα του Έβρου, του Νέστου και των λιμνοθαλασσών που υπάρχουν ανάμεσα, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης. Το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, με τους Τούρκους αλιείς να διέρχονται ανενόχλητοι, αδιαφορώντας για όλους τους κανόνες αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα οι ντόπιοι αλιείς, πέραν αυτού του προβλήματος, καλούνται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της συνεχόμενης αύξησης των τιμών, αλλά και τις καθυστερήσεις στις καταβολές αποζημιώσεων. Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, που προτάσσει ο ΚΟΣΜΟΣ, έχει ως κορυφαίο θέμα την ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των ομάδων αλιέων και των πολιτών με κοινό παρονομαστή το σεβασμό στο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη την Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,626,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2059,Αλεξανδρούπολη,8764,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3042,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3388,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,719,Δράμα,118,Έβρος,18787,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2644,Εκκλησία,1254,Εκπαίδευση,1539,Ελλάδα,1330,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,641,Εργασία,23,Εργασιακά,312,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,779,Ιστορία,236,Καβάλα,199,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,601,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,681,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,219,Οικολογία,347,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1543,Πανταζίδου,168,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,441,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3934,Πολιτική,1516,Πολιτισμός,230,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6286,Ροδόπη,426,Σαμοθράκη,678,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,580,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,305,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,258,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1116,Φέρες,404,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη στον Έβρο
Περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη στον Έβρο
Στον Έβρο ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBjPO3s0-GBCOEUUqF-NJDDH9Vg_rt1GwxhrkMSlwBEtzNj3qqm9Iral0rgm-XEH9mclUl2UriDrHu177wjPMo0jvZlOQRL8I3wgQvXjbhbJnwN_3OhZidaymXs0SwJhnygtYFM6DsWxLnP-dUZvQgLoLe2H20lUJdPbHuP-ZuaKxXwfxNZIonreJdM-E/s16000/kokkalis-evros.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBjPO3s0-GBCOEUUqF-NJDDH9Vg_rt1GwxhrkMSlwBEtzNj3qqm9Iral0rgm-XEH9mclUl2UriDrHu177wjPMo0jvZlOQRL8I3wgQvXjbhbJnwN_3OhZidaymXs0SwJhnygtYFM6DsWxLnP-dUZvQgLoLe2H20lUJdPbHuP-ZuaKxXwfxNZIonreJdM-E/s72-c/kokkalis-evros.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/05/blog-post_41.html?m=0
https://www.alexpolisonline.com/?m=0
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/05/blog-post_41.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων