Με μεγάλη επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή με αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη.

Με μεγάλη επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην στην Αλεξανδρούπολη
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μαζικότητα και επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ταβέρνα - μπαρ, ενώ υπήρχε ξεχωριστός χώρος με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους του φεστιβάλ, καθώς και παιδότοπος.


Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς και μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες, αλλά και οι περαστικοί που στάθηκαν μπροστά στην έκθεση που υπήρχε στο χώρο του φεστιβάλ με τίτλο «25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία - Η πάλη για αποδέσμευση απ΄ τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ πιο επίκαιρη από ποτέ!».


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από τους ΙD Τhumb Αccent, οι οποίοι διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους - ιδιαίτερα τους νεότερους - στους ρυθμούς της swing μουσικής.


Στη συνέχεια ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Ξεκινώντας ανέφερε πως «στην Αλεξανδρούπολη το 1ο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ελληνίς», στη συνέχεια στο πάρκο Ανατολικής Θράκης, μετά στην Αργώ, στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία, στο πάρκο Αλτιναλμάζη και σήμερα εδώ στο πάρκο Ακαδημίας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι για τα 50 συνεχόμενα χρόνια που τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ χτίζουν με τα χέρια τους αυτό που εξελίχθηκε σε μία φημισμένη κόκκινη πολιτεία, σε ένα «παράθυρο ανοιχτό» στον αυριανό, καινούριο κόσμο».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η εργατική τάξη και τα παιδιά της, στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, όπου «οι μαθητές στοιβάζονται σε 25αρια τμήματα» αλλά και στην τεράστια ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, τη στιγμή που «μόνο την τελευταία τριετία ο λαός μας έχει πληρώσει για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς πάνω από 21 δις ευρώ που παρουσιάζονται ότι είναι για την άμυνα της χώρας και βλέπουμε να στέλνονται στην Ουκρανία, τη Σαουδική Αραβία, την Ερυθρά Θάλασσα. Και ενώ δαπανώνται για αυτά τεράστια ποσά ο "μισθός" των φαντάρων παραμένει στα 8,62 ευρώ το μήνα χωρίς να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σε μετακίνηση, διατροφή, ψυχαγωγία, κτλ κατά τη διάρκεια της θητείας. Ενώ και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα και τα νέα διακριτικά σήματα αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, σα να μην έφτανε και η αγωνία που ζουν πολλές οικογένειες ΕΠΟΠ που στα 50 τους χρόνια υποχρεωτικά θα αποστρατευτούν χωρίς καμία άλλη μέριμνα».


Στον τομέα της υγείας αναφέρθηκε «στις ανατιμήσεις στα φάρμακα που φτάνουν έως και 450%, στις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τη στιγμή που «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε σχεδόν γειτονιά της πόλης μας ιδιωτικά κέντρα που "προσφέρουν" υπηρεσίες υγείας». Ακόμα απαίτησε και απ' το βήμα του Φεστιβάλ «τη δημιουργία ΜΕΘ παίδων στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης».


Παρακάτω στάθηκε στις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών όπου σε ότι αφορά την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας - Θράκης «πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν ενώ στους κατοίκους του νομού υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τις ενδεχόμενες πλημμύρες». Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των καμένων ανέφερε πως «οι προθέσεις της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης έχουν γίνει ξεκάθαρες από το master plan για τον Έβρο που θα μπορούσε ως εναλλακτικό τίτλο να είχε "μπίζνες στα καμένα", αφού βασίζεται στα σχέδια που κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εδώ και χρόνια και δεν αφορούν τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς για το λαό. Γι’ αυτό μετά από την περσινή "μεγαλύτερη πυρκαγιά σε ευρωπαϊκό έδαφος", ήρθε η αποσπασματικότητα των ελάχιστων και ανεπαρκών παρεμβάσεων αποκατάστασης, οι αποζημιώσεις - ψίχουλα στους πληγέντες, τα ακαθάριστα έως και σήμερα ρέματα, τα αντιπλημμυρικά έργα που …τώρα δημοπρατούνται».


Αργότερα το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στάθηκε στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και κάλεσε το λαό σε μέγιστη επαγρύπνηση καθώς η χώρα μας και ιδιαίτερα η Αλεξανδρούπολη είναι μπλεγμένη πιο πολύ από ποτέ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μιας και το λιμάνι και το σιδηροδρομικό της δίκτυο αξιοποιούνται σταθερά για την προώθηση νατοϊκού πολεμικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία. Ανέφερε επίσης πως «είναι σημαντικό ότι ακόμα και εν ενεργεία αξιωματικοί και στρατιώτες βγαίνουν επώνυμα και θαρρετά και εκφράζουν τη διαφωνία τους με την εμπλοκή της χώρας μας, με την αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων".


Στη συνέχεια κάλεσε «να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης και της καθημερινής δράσης μέσα στον κόσμο η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ. Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η συμπόρευση με το ΚΚΕ που φάνηκε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές».


Σε σχέση με τη συζήτηση που γίνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς ανέφερε ότι «αξιοποιούν και την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία στις πρόσφατες εκλογές σε δυο κρατίδια, όπως πιο πριν και σε άλλες χώρες, για να ξαναζεστάνουν το αφήγημα περί ενότητας των "προοδευτικών δυνάμεων". Μα ο λαός έχει πείρα πια. Αλήθεια, ποιοι είναι στην κυβέρνηση στη Γερμανία και η αντιλαϊκή και φιλοΝΑΤΟϊκή πολιτική τους γιγαντώνει την ακροδεξιά; Δεν είναι οι σοσιαλδημοκράτες; Τα φιλαράκια δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ; Αλήθεια, αυτοί οι ακροδεξιοί - δήθεν αντισυστημικοί και λοιποί δεν είναι αυτοί που όπου ήρθαν στην εξουσία εφάρμοσαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, όπως η Μελόνι στην Ιταλία, "ξέχασαν" τον αντισυστημισμό τους και μια χαρά τους δέχονται και στα σαλόνια της ΕΕ και αλλού; Αλήθεια, δεν είναι η ίδια η ΕΕ που όλοι οι άλλοι πίνουν νερό στο όνομά της που έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό και την λογική των δύο άκρων, της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού; Αλήθεια, ειδικά σήμερα που ενισχύονται τα αδιέξοδα του συστήματος, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί και η ΕΕ περνά σε συνθήκες «πολεμικής οικονομίας», δεν είναι επόμενο να ενισχύονται και ως εφεδρεία φασιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις, που η Ιστορία έχει δείξει ότι είναι πολύτιμο στήριγμα της καπιταλιστικής εξουσίας στις πιο δύσκολες στιγμές της; Για φανταστείτε το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια - με όποιο πρόσημο - αντιλαϊκή κυβέρνηση. Θα έκλεινε ή θα άνοιγε το δρόμο στην επέλαση της ακροδεξιάς; Δε θα ήταν η χαριστική βολή στο κίνημα; Δε θα απογοήτευε χιλιάδες αγωνιστές και θα τους έστελνε σπίτι τους; Τέτοιες αποφάσεις το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει!».


Αμέσως μετά την πολιτική ομιλία ξεκίνησε το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο της δημοτικής μουσικής, Χρόνη Αηδονίδη, το οποίο πλαισιώθηκε από τους Βαγγέλη Δημούδη (ούτι, τραγούδι), Νίκο Αλβανόπουλο (κλαρίνο), Γιώργο Γιαρένη (ούτι, τραγούδι), Χρήστο Γιαρένη (λαούτο, τραγούδι), Νικόλα Δεληβασίλη (βιολί) και Βαλάντη Σαΐρη (τουμπερλέκι).


Αρχικά ο Βαγγέλης Δημούδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ την ΚΝΕ που μας κάλεσε απόψε να είμαστε εδώ και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και για ένα λόγο παραπάνω που ετοίμασαν αυτό το αφιέρωμα στον δάσκαλο μας».


Στη συνέχεια ακούστηκαν μια σειρά τραγούδια που είχαν τραγουδηθεί από τον Χρόνη Αηδονίδη ξεκινώντας με το "Φίλοι μ' καλώς ορίσατε" και αργότερα δεκάδες απ' τους παρευρισκόμενους έσυραν το χορό στους ρυθμούς της θρακιώτικης μουσικής. Οι παρευρισκόμενοι μελέτησαν ακόμα με ενδιαφέρον το ένθετο αφιέρωμα για τον Χρόνη Αηδονίδη, το οποίο ετοιμάστηκε από την Τομεακή Οργάνωση Έβρου της ΚΝΕ και μοιράστηκε στο χώρο του φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,627,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2060,Αλεξανδρούπολη,8784,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3044,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3394,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,185,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,722,Δράμα,118,Έβρος,18821,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2651,Εκκλησία,1257,Εκπαίδευση,1549,Ελλάδα,1331,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,642,Εργασία,24,Εργασιακά,313,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,330,Θράκη,781,Ιστορία,237,Καβάλα,199,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,603,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,681,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,219,Οικολογία,348,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1548,Πανταζίδου,169,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,442,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3939,Πολιτική,1517,Πολιτισμός,231,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6299,Ροδόπη,427,Σαμοθράκη,678,Σαρσάκης,45,Σάτιρα,62,Σουφλί,581,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,306,Συνέδρια,144,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,258,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1117,Φέρες,407,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με μεγάλη επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)
Με μεγάλη επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)
Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή με αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihod4enT97RXgJ7n_Op4GO85t6oFbf_xIjn7hiatgZG1xjvQH4BW9gxFeiAKP5TscYguUsDLWwHjQz7EHX0InDZnurm80G-sfRr8Uo7-qEOrycfCnqE0D9SQwG191zwU_Ba5H60I1uQG0JlDeTZuKu6zhQctP6KRQyFTiVt8nZPH6sFFZ7IqVR4t6ou7Y/s16000/IMG_0580.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihod4enT97RXgJ7n_Op4GO85t6oFbf_xIjn7hiatgZG1xjvQH4BW9gxFeiAKP5TscYguUsDLWwHjQz7EHX0InDZnurm80G-sfRr8Uo7-qEOrycfCnqE0D9SQwG191zwU_Ba5H60I1uQG0JlDeTZuKu6zhQctP6KRQyFTiVt8nZPH6sFFZ7IqVR4t6ou7Y/s72-c/IMG_0580.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/09/to-festival-kne-odigiti-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/09/to-festival-kne-odigiti-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων