Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 23 Οκτωβρίου - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

24ωρη απεργία δασκάλων την Τετάρτη 23/10. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη με συμμετοχή και εκπαιδευτικών της Β/θμιας.

Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 23 Οκτωβρίου - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) καλεί τον κλάδο σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ προκήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας. Η Α' ΕΛΜΕ Έβρου και η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου κηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας 11:00 - 14:00 και συμμετέχουν μαζί με τα σωματεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απεργιακή συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

Την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στηρίζουν το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Έβρου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα" και άλλα εργατικά σωματεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Σουφλίου, σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν:

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Οκτωβρίου 2024

Απεργιακή συγκέντρωση / Διαμαρτυρία για την παύση των διώξεων των νεοδιόριστων που συμμετείχαν στην απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση» στη Διεφθυνση Π.Ε. Έβρου στις 11:00 π.μ.

Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων - μαθητών - εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον κλάδο σε 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας! Από τα χρόνια των μνημονίων ως σήμερα οι μισθοί μας έχουν υποστεί μείωση σχεδόν 60% στην αγοραστική τους δύναμη, ενώ η ακρίβεια καλπάζει συνεχώς και την ίδια στιγμή ο εισαγωγικός μισθός είναι 776 €. Η κυβέρνηση έχει καταντήσει τον εκπαιδευτικό «παρία». Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε πλεόνασμα (από τους φόρους μας) πάνω από 4,5 δις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο. Μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «αυξήσεις» 12€ καθαρά από την άνοιξη του 2025. Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεσα να επιστραφεί ο 13ος - 14ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τους/τις μαθητές/τριες. Είναι απαράδεκτο να προχωρήσει η υπόλοιπη σχολική χρονιά με εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακάλυπτα. Δεν είναι δυνατόν να βαφτίζεται σύγχρονο το «στοίβαγμα» 25 και πλέον μαθητών/τριών σε κάθε τμήμα, τα δεκάδες χιλιάδες κενά να κοστίζουν εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες για τα παιδιά μας, τα κτήρια να είναι ασυντήρητα και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους, μετρώντας καθημερινά περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, η κυβέρνηση να δίνει τη χαριστική βολή στις σχολικές μονάδες καταργώντας τις σχολικές επιτροπές, οδηγώντας έτσι τα σχολεία στην οικονομική ασφυξία. Ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων με ευθύνη του κράτους. Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι να οδηγούνται στην αναζήτηση χορηγών. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω όλες οι αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων. Αίτημα του κλάδου είναι 15 μαθητές ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και τις Α΄ - Β΄ τάξεις και 20 μαθητές για τις υπόλοιπες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Απαντάμε δυναμικά απέναντι στα πειθαρχικά και τις άδικες διώξεις. Ο κλάδος μας δίνει σταθερά, με συλλογικότητα μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, αγώνα για να κρατήσει όρθια τα σχολεία! Να σταθεί δίπλα στους/ις μαθητές/μαθήτριες σε όλα τα επίπεδα (γνωστικά, ψυχοσυναισθηματικά, κλπ), τη στιγμή που η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ όχι μόνο ΔΕ λύνουν ούτε ένα πρόβλημα, αλλά τους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους, που καταθέτουν το μεράκι τους, τους οδηγούν σε πειθαρχικά, γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ το ΥΠΑΙΘΑ να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών. Όσοι και όσες μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν τη νέα γενιά χρειάζονται στήριξη και όχι στοχοποίηση.

Στα πλαίσια αυτών των διώξεων νεοδιόριστοι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια της απεργιακής ημέρας και των παραπομπών των συναδέλφων καλούμε τα μέλη μας στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στην Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου.

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τις/τους συναδέλφους μας που παραπέμπονται.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της παραπομπής τους.

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Έβρου:

Απεργιακή συγκέντρωση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Έβρου στις 11:30 π.μ. την Τέταρτη 23 Οκτώβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Έβρου μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ για κοινή απεργιακή συμπόρευση, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί με το σωματείο των δασκάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

Βασικές αιχμές της απεργιακής μας κινητοποίησης είναι:

α) η διεκδίκηση των όρων μόρφωσης των μαθητ(ρι)ών μας, μετά και την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακόμα στα σχολεία, τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα των σχολικών υποδομών και κτηρίων, κλπ

β) οι όροι διαβίωσης και επιβίωσης των χιλιάδων συναδέλφων/ισσών μας που υποβαθμίζονται καθημερινά από την πολιτική της κυβέρνησης. Η πραγματική μείωση των μισθών λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της φοροληστείας, των πολεμικών δαπανών κλπ, οι αυξήσεις κοροϊδία που υπόσχεται η κυβέρνηση, η μη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

γ) να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα την αξιολόγηση, και ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων/ισσών για τη συνδικαλιστική τους δράση και να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία.

δ) να καταδικάσουμε την προσπάθεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου να παραπέμψει σε πειθαρχικό νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση επιχειρώντας να εκφοβίσει και να κλιμακώσει τηνεπίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Α' ΕΛΜΕ Έβρου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 - 14:00 και συμμετέχει μαζί με τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στην κοινή πανεκπαιδευτική απεργιακή δράση απέναντι στην οξυμένη επίθεση της κυβέρνηση και του ΥΠΑΙΘΑ στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονομευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην στάση εργασίας στις 23/10 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση!

Ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

Στήριξη της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών σωματείων Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Έβρου στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών Σωματείων του Έβρου και τα δίκαια αιτήματα τους:
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Κατάργηση των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης
  • Άμεση παύση διώξεων και πειθαρχικών
  • 9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες
  • Εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών

Στηρίζει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου που παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν την άμεση απόσυρση της παραπομπής των νεοδιόριστων και τη μονιμοποίησή τους με έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Καλεί όλες και όλους στις 23 Οκτωβρίου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στην Δ/νση Π.Ε. Έβρου από τα Σωματεία της Πρωτοβάθμιας και στις 11:30 στην Δ/νση Δ.Ε. Έβρου από τα Σωματεία της Δευτεροβάθμιας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,632,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2066,Αλεξανδρούπολη,8855,Άμυνα,352,Ανακύκλωση,37,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,150,Άρθρα - Απόψεις,3050,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3432,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,732,Δράμα,120,Έβρος,18939,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2673,Εκκλησία,1263,Εκπαίδευση,1566,Ελλάδα,1336,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,77,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,649,Εργασία,25,Εργασιακά,315,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,333,Θράκη,787,Ιστορία,240,Καβάλα,200,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,609,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,687,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,221,Οικολογία,351,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1567,Πανταζίδου,169,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,449,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3971,Πολιτική,1525,Πολιτισμός,233,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6337,Ροδόπη,434,Σαμοθράκη,680,Σαρσάκης,47,Σάτιρα,62,Σουφλί,588,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,306,Συνέδρια,147,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,259,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1126,Φέρες,408,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 23 Οκτωβρίου - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 23 Οκτωβρίου - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
24ωρη απεργία δασκάλων την Τετάρτη 23/10. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη με συμμετοχή και εκπαιδευτικών της Β/θμιας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY4tQXXTDBqMVPD0OIQUn_g4Ny1WEyG9Am4THDwuYZCjSiTfMak-ee2BmaNrzntWn2RkRhNpWrnUyxcMq1cDTUknk9dtBP8e8cg_7yd5HKXRJqFWvr1HEhQTWPnuAFNEp6CpmA6iCfxUXu6NlgUV26QhakpkDi-mkhPxrmlB6HT2gZ9q-uRYGUVfUQLek/s16000/4523023.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY4tQXXTDBqMVPD0OIQUn_g4Ny1WEyG9Am4THDwuYZCjSiTfMak-ee2BmaNrzntWn2RkRhNpWrnUyxcMq1cDTUknk9dtBP8e8cg_7yd5HKXRJqFWvr1HEhQTWPnuAFNEp6CpmA6iCfxUXu6NlgUV26QhakpkDi-mkhPxrmlB6HT2gZ9q-uRYGUVfUQLek/s72-c/4523023.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/23.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/23.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων