Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «ανασυγκρότηση του Έβρου» και τα πανηγύρια της διοίκησης της ΠΑΜΘ

Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «ανασυγκρότηση του Έβρου» και τα πανηγύρια της διοίκησης της ΠΑΜΘ
Ερώτηση για συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής ΑΜ-Θ κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση με θέμα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Έβρου και τα πανηγύρια της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Αναλυτικά η Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜ-Θ:

ΘΕΜΑ: Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Έβρου και τα πανηγύρια της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στον ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας αποκαλύπτεται καθημερινά ο ρόλος σας: σταθερή στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από το τοπικό «επιτελικό» κράτος. Παρά τα μεγάλα και κούφια λόγια σας προεκλογικά ότι θα παραμείνετε «ανεξάρτητοι», «διεκδικητικοί» κλπ. Διεκδικείτε τελικά επάξια τον τίτλο που κέρδισε η προηγούμενη διοίκηση: το καλύτερο «λιβανιστήρι» της κυβέρνησης.

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γίνεται στο ίδιο έργο θεατής. Παρά τις μεγαλοστομίες σας ότι θα βάλετε φρένο στην επέλαση των ΑΠΕ και θα γνωμοδοτείτε θετικά μόνο «αν συμφωνούν οι τοπικές κοινωνίες», αυτές συνεχίζουν να κατακλύζουν βουνοκορφές και γη υψηλής παραγωγικότητας, το ρεύμα συνεχίζει να το πληρώνει ο λαός πανάκριβα, το περιβάλλον διαρκώς υποβαθμίζεται. Και η σημερινή διοίκηση προχωρά ακόμα παραπέρα με την συγκρότηση ενεργειακής κοινότητας με τις ψήφους και των υπολοίπων παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Πολιτική για την στήριξη του «πράσινου» κεφαλαίου, που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και για αυτό υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως πρόσημου, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ. «Πράσινη ανάπτυξη» δηλαδή στις πλάτες του λαού, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, μόνο για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι όμιλοι της ενέργειας και των κατασκευών, με ολίγον από «ενεργειακή δημοκρατία». Μήπως όμως δεν γνωρίζετε εσείς, η άλλη παράταξη της ΝΔ, οι παρατάξεις της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι 1400 μέχρι σήμερα τέτοιες «κοινότητες» έχουν μείνει ξεκρέμαστες, καθώς οι πάροχοι της «απελευθερωμένης» αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν προχωρούν σε εκκαθάριση των λογαριασμών, επικαλούμενοι «κενό ρυθμιστικού πλαισίου». Ως αποτέλεσμα, τα χρέη συσσωρεύονται και το κόστος του ρεύματος ανεβαίνει.

Μια από τα ίδια όποια πέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής και αν σηκώσεις: στην υγεία και την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την στήριξη των κοινωνικών ομάδων που η πολιτική σας καθιστά «ευάλωτες», την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας και της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από την περιβόητη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, που τόσο εμφατικά υπογραμμίσατε στο πρόσφατο 2ο Southeast Europe Connectivity Forum στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτό μάλιστα αναφερθήκατε για ακόμα μια φορά στα περιβόητα μέτρα του προγράμματος «Έβρος μετά» της κυβέρνησης και στις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας. Και «το στόμα σας έσταζε μέλι»!

Όπως ακριβώς πράξατε και ενώπιον του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης στις αρχές του μήνα από τον Βόρειο Έβρο. Εκεί που βρήκατε πολλά να πείτε για «το κλίμα καλής συνεργασίας της Περιφέρειας με τα υπουργεία» δηλώνοντας μάλιστα και «χαρούμενος για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Έβρου».

Άλλωστε για εσάς «η κρίση είναι ευκαιρία», δηλαδή προτεραιότητα είναι οι «μπίζνες» στα καμένα. Για αυτό δεν βρήκατε λέξη να πείτε στην κυβέρνηση για την εγκληματική της πολιτική στα ζητήματα πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Για το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι με μια καταιγίδα πλημμύρισε ξανά η περιοχή Μάκρης - Δικέλλων - Μεσημβρίας, κινδύνεψε και η ίδια η Αλεξανδρούπολη και φτάσαμε στο σημείο να απαγορευτεί το κολύμπι για πάνω από μια βδομάδα στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης!

Παράλληλα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχουμε στην περιοχή μας πυρκαγιές που καίνε για μέρες εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων πρόληψης και της μη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισής τους. Θυμίζουμε τη φωτιά στο Παπίκιο όρος στη Ροδόπη πριν 2 χρόνια που έκαιγε πάνω από 20 ημέρες, πέρσι στον Έβρο και φέτος στο Παγγαίο και στο όρος Όρβηλο και Φαλακρό στη Δράμα. Οι ορεινοί όγκοι της περιοχής έχουν πραγματικά αφεθεί στην τύχη τους χωρίς καθαρισμό και αποκατάσταση των δασικών δρόμων, χωρίς αντιπυρικές ζώνες, χωρίς τις απαραίτητες δεξαμενές. Παράλληλα, η μείωση της κτηνοτροφίας λόγω της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων έχει οξύνει το πρόβλημα του καθαρισμού των δασών. Ενώ και στην Ξάνθη η κατάσταση χτυπάει καμπάνες με την πυρκαγιά σε ανοιχτό χώρο απόθεσης απορριμμάτων με τοξικό καπνό, αλλά και με τη φωτιά στο περιαστικό δάσος της πόλης.

Όπως δεν βρήκατε λέξη να πείτε για τους πληγέντες που άδικα περίμεναν να ανακοινωθούν μέτρα για αποζημίωσή τους στο 100%. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι ένα χρόνο μετά περιμένουν ακόμα να πάρουν ζωοτροφές και μελισσοτροφές, που υποτίθεται ήταν για την στήριξή τους τις πρώτες δύσκολες μέρες, τους πρώτους μήνες. Άδικα περίμεναν οι κάτοικοι της περιοχής να ακούσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κι όμως ειπώθηκαν πολλά για αυτούς στους οποίους πραγματικά απευθύνονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες. Τρίβουν τα χέρια τους οι όμιλοι της ενέργειας, τα κοράκια των ΑΠΕ, σε μια περιοχή που είναι από τις πρώτες στην ενεργειακή φτώχεια. Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι της περιοχής που πέρα από επιδοτήσεις, πλέον με τη βαριά φορολογία του λαού θα απολαμβάνουν και δωρεάν μεταφορά των προϊόντων τους στην Αθήνα με το εμπορικό πλοίο που θα μπει και θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με αυτό του Πειραιά. Κι ας πληρώνουμε εμείς πανάκριβα τα διόδια, αυξημένα κι άλλο μετά την παραχώρηση της Εγνατίας σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο.

Πανηγυρίζετε για την Κτηνιατρική στην Ορεστιάδα την ίδια ώρα που ξεπαστρεύεται ελέω ΕΕ η κτηνοτροφία στον Έβρο και τη γύρω περιοχή με ήδη πάνω από 10.000 ζώα να έχουν θανατωθεί, με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες να βογκάνε από την υποστελέχωση. Αλλά και συνολικά για το ΔΠΘ ως το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας την ίδια ώρα που οι φοιτητές δεν βρίσκουν ένα δωμάτιο σε εστία, μπαίνουν κόφτες σε ό,τι αφορά την φοιτητική μέριμνα, την λυμαίνονται εργολάβοι.

Πανηγυρίζετε για τα μέτρα - κοροϊδία, όπως το πάγωμα του ΕΝΦΙΑ για τρία χρόνια, τα εφάπαξ «χρηματικά μπόνους εγκατάστασης» για την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης, κ.ά.

Αλλά την ώρα που εσείς πανηγυρίζετε μαζί με την κυβέρνηση ο λαός του Έβρου διεκδικεί:
  • Αποζημίωση στο 100% για όλους τους πληγέντες από πυρκαγιές, πλημμύρες, ζωονόσους. Να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
  • Να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
  • Κάλυψη όλων των κενών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα σχολεία, τους Δήμους, τα Δασαρχεία, την πυροσβεστική.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση της φοροληστείας των αυτοαπασχολούμενων.
  • Να γίνουν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.
  • Αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αυξημένες ποσότητες δωρεάν ξυλείας, δωρεάν σύνδεση με το φυσικό αέριο.
  • Δωρεάν διέλευση από τα διόδια, κατάργηση ΕΦΚ στα καύσιμα, βελτίωση των δρόμων.
  • Εξασφάλιση δωρεάν και ποιοτικών χώρων άθλησης και πολιτισμού για τη νεολαία.

Επειδή λοιπόν ο λαός της περιοχής έχει κουραστεί να σας ακούει να πανηγυρίζετε για την κυβερνητική πολιτική σας ρωτάμε:

Πώς τοποθετείται η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απέναντι σε αυτά τα δίκαια αιτήματα; Προτίθεστε να υλοποιήσετε αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας κόβοντας από τα εκατομμύρια που δαπανάτε για την «τουριστική προβολή» προς όφελος των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators, από τα εκατομμύρια που δίνετε στα μελετητικά γραφεία και τους κατασκευαστικούς ομίλους για έργα βιτρίνας; Προτίθεστε να διεκδικήσετε τα υπόλοιπα από την κυβέρνηση σταματώντας το «χάιδεμά» της;

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Κλάδης Διονύσης

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,633,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2067,Αλεξανδρούπολη,8864,Άμυνα,352,Ανακύκλωση,37,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,151,Άρθρα - Απόψεις,3050,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3435,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,732,Δράμα,120,Έβρος,18954,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2677,Εκκλησία,1263,Εκπαίδευση,1567,Ελλάδα,1339,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,77,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,650,Εργασία,25,Εργασιακά,315,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,333,Θράκη,788,Ιστορία,240,Καβάλα,200,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,609,Κοινωνία,92,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,687,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,222,Οικολογία,351,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1569,Πανταζίδου,169,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,450,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3973,Πολιτική,1526,Πολιτισμός,233,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6342,Ροδόπη,436,Σαμοθράκη,680,Σαρσάκης,47,Σάτιρα,62,Σουφλί,590,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,306,Συνέδρια,147,ΣΥΡΙΖΑ,412,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,259,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1126,Φέρες,408,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «ανασυγκρότηση του Έβρου» και τα πανηγύρια της διοίκησης της ΠΑΜΘ
Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «ανασυγκρότηση του Έβρου» και τα πανηγύρια της διοίκησης της ΠΑΜΘ
Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq4GlOKlP5MhF1ACy-XQnliiHWgTzqonpu5jX5su5eRQD00BAk-GkchkeB8aX7IJKdja5pKi-Xtjsx9hJ783AdChWCWR2LYntUmQ0kDMnfQ-Z37W_glCz7Z4owx1q1MrjUFYvVar_KLq2eWk1djwhHxVsNfl2b4ymdEgD_5lzXyLEuNl505ms9MfeGZOo/s16000/Kladis.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq4GlOKlP5MhF1ACy-XQnliiHWgTzqonpu5jX5su5eRQD00BAk-GkchkeB8aX7IJKdja5pKi-Xtjsx9hJ783AdChWCWR2LYntUmQ0kDMnfQ-Z37W_glCz7Z4owx1q1MrjUFYvVar_KLq2eWk1djwhHxVsNfl2b4ymdEgD_5lzXyLEuNl505ms9MfeGZOo/s72-c/Kladis.webp
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/blog-post_68.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/blog-post_68.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων