Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» της FairLife

Περισσότερα από 650 άτομα παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά την εκδήλωση "Υγεία Πνευμόνων" της FairLife L.C.C. στην Αλεξανδρούπολη.

Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» της FairLife
Ανάγκη και όχι πολυτέλεια η Υγεία των Πνευμόνων με κύρια εργαλεία την πρόληψη και τις νέες θεραπευτικές εξελίξεις - Αντίδοτο στη θύελλα συναισθημάτων μετά από τη διάγνωση με καρκίνο του πνεύμονα η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών και φροντιστών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» από την FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, στην Αίθουσα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ” του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και με την συμμετοχή 21 ομιλητών και κεντρικό θέμα την διαφύλαξη της πνευμονικής υγείας, την πρόληψη και τις θεραπευτικές εξελίξεις στον καρκίνο του πνεύμονα καθώς και τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και της άθλησης στη φύση στη σωματική και ψυχική υγεία.


Περισσότερα από 650 άτομα παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά την εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτέλεσε τον 3ο σταθμό της πρωτοβουλίας «Υγεία Πνευμόνων» της FairLife L.C.C. για το 2024, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς και η προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.


Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Πασχάλη Στειρόπουλο, Καθηγητή Πνευμονολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.


Ο κ. Πασχάλης Στειρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Σήμερα, στην ενημερωτική εκδήλωση της FairLife στην Αλεξανδρούπολη, συναντηθήκαμε για να αναλύσουμε νεότερα δεδομένα στην πρόληψη και στη διεπιστημονική θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς και τη σωστή διαχείριση της ψυχολογικής επιβάρυνσης των ασθενών και των φροντιστών τους».


Οι ομιλητές - εκπρόσωποι από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ασθενών - ανέλυσαν σημαντικά θέματα, όπως ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα, οι νέες θεραπευτικές επιλογές, καθώς και η ολιστική διαχείριση της νόσου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, στη φυσική ευεξία και στη σωστή διατροφή, ενώ οι βιωματικές εμπειρίες ασθενών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα συνέβαλαν σημαντικά στον διάλογο.


Ανακοινώθηκε ακόμα η προσφορά συνολικά 80 δωρεάν εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου με αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (LDCT), σε συνεργασία με το Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το Ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Ιατρική Α.Ε. και την Euromedica Αλεξανδρούπολης.


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η κα Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C., τόνισε: «Η FairLife δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις της για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Είναι κρίσιμο να ενισχύσουμε την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, και να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και τις πλέον καινοτόμες θεραπείες. Η ενημέρωση είναι δύναμη, και μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή, θέλουμε να κάνουμε αυτή τη δύναμη προσβάσιμη σε όλους».


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, η Πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα Κορίνα Πατέλη-Bell, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Μιχαήλ Πιτιακούδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Κοσμήτορας Σχολών Επιστημών Υγείας Δ.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, ο Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής Δ.Π.Θ. κ. Νικόλαος Πολύζος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Χρήστος Χατζηπαπάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου κα Εύη Ορφανού και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου "ΣυνεχίΖΩ" κα Χριστίνα Παλαιολόγου.


Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας αναφέρθηκαν στη γνωστή αλλά συχνά παραμελημένη υποχρέωση της διαφύλαξης της υγείας με κύριο εργαλείο την πρόληψη. Επιπλέον, ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την FairLife L.C.C. για την προβληματική που εισάγει στην κοινωνία μέσα από την πανελλαδική πρωτοβουλία “Υγεία Πνευμόνων”, πρωτοβουλία κομβική για τη διά βίου εκπαίδευση των ανθρώπων αναφορικά με την πνευμονική υγεία.


Η ενημερωτική εκδήλωση περιελάμβανε δύο ενότητες.

Στην Α΄ ενότητα προήδρευσαν ο κ. Σταύρος Ανευλαβής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Δ.Π.Θ., Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ. και ο κ. Δημήτρης Ματθαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ. Τα μέλη του Προεδρείου προσφώνησαν και σχολίασαν τους ομιλητές της Ενότητας Α΄, τονίζοντας την εξέχουσα σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα και μεταφέροντας ταυτόχρονα το ελπιδοφόρο μήνυμα των εξελιγμένων θεραπειών στους ήδη νοσούντες.


Η κα Κωνσταντίνα Χαδιά, Πνευμονολόγος, Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, μίλησε για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών βλαβών σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως καπνιστές ή πρώην καπνιστές, μέσω αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης ακτινοβολίας, μία ανώδυνη και ακριβής εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει βλάβες σε πρώιμο στάδιο, αυξάνοντας την επιβίωση και τις θεραπευτικές επιλογές των ασθενών.


Στην επιδημιολογία του καρκίνου του πνεύμονα και στις νέες θεραπευτικές στρατηγικές αναφέρθηκε η κα Ειρήνη Μπιζιώτα, Παθολόγος Ογκολόγος, Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας τα οφέλη της εξατομικευμένης θεραπείας με τη χρήση μοριακών δεικτών και στοχευμένων θεραπειών στη βελτίωση της επιβίωσης των ασθενών.


Ο κ. Χρήστος Χριστίδης Θωρακοχειρουργός, Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Καρδίας Θώρακα ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, μίλησε για τα υψηλά ποσοστά της νόσου, ανέδειξε τη συμβολή της θωρακοχειρουργικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, αναλύοντας τους τύπους των χειρουργικών επεμβάσεων και τον ρόλο της χειρουργικής σε πολλαπλά επίπεδα και ως παρηγορητική θεραπεία.


Η Α΄ Ενότητα έκλεισε με τη βιωματική εμπειρία του κ. Πέτρου Τζέκου, survivor καρκίνου του πνεύμονα, προσδίδοντας έναν συγκινητικό τόνο στη βραδιά και τονίζοντας τη σημασία της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, που λειτουργεί θετικά στη βέλτιστη έκβαση της θεραπείας.


Στην Β΄ ενότητα της εκδήλωσης προήδρευσαν ο κ. Πασχάλης Στειρόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας ΔΠΘ και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και η κα Αικατερίνη Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ.


Τα μέλη του Προεδρείου προσφώνησαν και σχολίασαν τους ομιλητές της Ενότητας Β΄, αναφερόμενοι στη διαφύλαξη της υγείας των πνευμόνων μας, η οποία δέχεται επιδράσεις τόσο από τις προσωπικές επιλογές όσο και από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, τόνισαν την αξία της συνεργασίας των διαφόρων ειδικοτήτων για την διαχείριση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.


Στα πολλαπλά οφέλη της άθλησης στη φύση για τη σωματική και ψυχική υγεία αναφέρθηκε η κα Κική Τσακαλδήμη, FairLife L.C.C. Ambassador και μέλος του Δ.Σ. της FaiLife L.C.C., προτρέποντας το κοινό και φυσικά τους ασθενείς να εντάξουν στην καθημερινότητα τους την ήπια άσκηση αλλά και να επανεξετάσουν την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον που λειτουργεί ως μέσο ευεξίας αλλά και ως μέσο ανακούφισης από τον πόνο.


Η κα Ευαγγελία Νένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔΠΘ, Εργαστήριο Κοινωνικής Ιατρικής, ανέδειξε τη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την ανθρώπινη υγεία, σημειώνοντας πως η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνουν τη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών και μεταβάλλουν τα οικοσυστήματα, επηρεάζοντας την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, ενώ παράλληλα η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.


Η Ενότητα Β΄ ολοκληρώθηκε με την ομιλία της κας Βαλεντίνης Μπόχτσου, Ψυχολόγου, MSc, PhDc, Εξειδίκευση “Κλινική Ψυχοκοινωνική Ογκολογία”, η οποία μίλησε για τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τις αλλαγές ρόλων μετά από μια διάγνωση με καρκίνο του πνεύμονα, αναφέροντας τα οφέλη της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και τους τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Η κα Μπόχτσου χαρακτήρισε “παράλληλη μάχη” τη μάχη των γιατρών και των επαγγελματιών ψυχικής υγείας να διαχειριστούν έναν ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα στην πορεία του μέσα από τη νόσο.



[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,631,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2065,Αλεξανδρούπολη,8841,Άμυνα,352,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3050,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3424,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,729,Δράμα,120,Έβρος,18912,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2668,Εκκλησία,1262,Εκπαίδευση,1562,Ελλάδα,1336,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,77,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,648,Εργασία,25,Εργασιακά,314,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,333,Θράκη,786,Ιστορία,240,Καβάλα,200,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,608,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,685,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,199,ΝΔ,463,Ξάνθη,220,Οικολογία,350,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1563,Πανταζίδου,169,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,447,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3965,Πολιτική,1524,Πολιτισμός,232,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6331,Ροδόπη,433,Σαμοθράκη,679,Σαρσάκης,47,Σάτιρα,62,Σουφλί,587,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,306,Συνέδρια,147,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,259,Τρίγωνο,71,Τυχερό,55,Υγεία,1124,Φέρες,407,Lifestyle,8,Media,306,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» της FairLife
Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» της FairLife
Περισσότερα από 650 άτομα παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά την εκδήλωση "Υγεία Πνευμόνων" της FairLife L.C.C. στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiadLQL7LDRhh58Vr1Enout94-pp8bDtnS8PHEoeQCHAIdfouckKNVHdc5Jym3vK5bdfomUjT0Z66NayfKXqpSxtsqdyhlK-zHBdrN0eXQUbzCFD6z5mulgtnccpT4gWrUoxbuGDel0ixUN6WDcAUpcRQUIwWSuLsC0K8RjPyaOCPQmob3VHLrMNFo9SXU/s16000/fairlife-alex.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiadLQL7LDRhh58Vr1Enout94-pp8bDtnS8PHEoeQCHAIdfouckKNVHdc5Jym3vK5bdfomUjT0Z66NayfKXqpSxtsqdyhlK-zHBdrN0eXQUbzCFD6z5mulgtnccpT4gWrUoxbuGDel0ixUN6WDcAUpcRQUIwWSuLsC0K8RjPyaOCPQmob3VHLrMNFo9SXU/s72-c/fairlife-alex.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/ekdilosi-ygeia-pneymonon-tis-fairlife-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/10/ekdilosi-ygeia-pneymonon-tis-fairlife-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων