Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης Ροδόπης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιο Σταμενίτη.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης Ροδόπης
Στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης Ροδόπης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2025 στην Κομοτηνή, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιου Σταμενίτη, παραβρέθηκε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το συνέδριο διοργάνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών Ροδόπης με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους Ροδόπης και τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης.


Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης ήταν εισηγητής στην ενότητα «Ροδόπη: κλιματική αλλαγή - υποδομές υδροοικονομίας».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, αναφέρθηκε, καταρχήν, στις ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας για την θωράκιση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όπως η δημιουργία δικτύου drones για την παρακολούθηση πυρκαγιών, ένα καινοτόμο εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος και η ίδρυση του πρώτου Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-IP, μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, παρουσίασε μία σειρά από σημαντικά έργα και προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συνδέονται άμεσα με τον αγροτικό τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:

Το έργο DigiAgriFood, ο ευρωπαϊκός ψηφιακός κόμβος καινοτομίας για την αγροδιατροφή, που έχει ως στόχο να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα.

Το έργο DesirMED που αφορά την προσαρμοστικότητα στην κλιματική αλλαγή.

Το έργο RESIST που προσφέρει βιώσιμες λύσεις και πρακτικές για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Το έργο Resilient Borders για την αντιμετώπιση των ζωονόσων στη διασυνοριακή περιοχή.


Ειδικά για την Π.Ε. Ροδόπης, ο κ. Τοψίδης, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών έγγειων βελτιώσεων. Όπως το έργο αποκατάστασης του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου, αξίας 120.000 ευρώ. Ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των ταμιευτήρων Νέου Σιδηροχωρίου και Δύμης, με προϋπολογισμό 161.296,88 ευρώ. Η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων τριών αντλιοστασίων στην περιοχή Σάλπης, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με το φράγμα Ιάσμου και τις ενέργειες, που έχουν αναληφθεί από την διοίκηση, ώστε να προχωρήσει το εμβληματικό, αυτό, έργο, για τον πρωτογενή τομέα.

«Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας πήραμε αμέσως πρωτοβουλία για να αναζητήσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το φράγμα Ιάσμου. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο διαπιστώσαμε ότι για την επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απαιτείται η διεξαγωγή άλλων μελετών, δεδομένων των ετών που παρήλθαν από την εκπόνησή της. Για το σκοπό αυτό χρηματοδοτήσαμε, αναθέσαμε, διεξάγονται και πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2025:
  1. Μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης: 24.800 ευρώ.
  2. Επικαιροποίηση υδρολογικής μελέτης και μελέτης λειτουργικότητας ταμιευτήρα: 31.000 ευρώ.
  3. Επικαιροποίηση περιβαλλοντικών παραμέτρων Βιστωνίδας: 20.000 ευρώ.

Εφόσον παραδοθούν οι παραπάνω μελέτες, δηλαδή ολοκληρωθεί το πρώτο, απαραίτητο, στάδιο, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Φράγματος Ιάσμου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, την οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εντάξουμε το έργο σε χρηματοδότηση».

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη και εκπροσώπους αγροτών, στην οποία τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν και στα οποία η διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης θα σταθεί αρωγός στην επίλυσή τους, αποδεικνύοντας ότι στηρίζει με πράξεις και έργα, τον πρωτογενή τομέα, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ολόκληρη η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη:

Αξιότιμε κε υπουργέ,
Αξιότιμε κε γενικέ γραμματέα,
Αξιότιμοι βουλευτές,
Αξιότιμοι αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι
Αξιότιμοι δήμαρχοι,
Αξιότιμοι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, ομάδων,
Αξιότιμοι αγρότες,
Κυρίες και κύριοι,

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον μια σύγχρονη πραγματικότητα που κλονίζει όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. Απειλεί και διαταράσσει τους φυσικούς πόρους πάνω στους οποίους βασίζουμε τις δραστηριότητές μας – τα δάση, τη γη και τους υδάτινους πόρους. Αυτή η διατάραξη έχει άμεσο αντίκτυπο στις παραγωγικές λειτουργίες της κοινωνίας μας, με τον πρωτογενή τομέα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων.

Οι ακραίες θερμοκρασίες και οι παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που βιώσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες προκάλεσαν γεγονότα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταστροφική πυρκαγιά του 2023, που έπληξε τον Έβρο και τη Ροδόπη. Σε αυτή την «μέγκα-πυρκαγιά», χάθηκαν πάνω από 900.000 στρέμματα γης, αφήνοντας πίσω της τεράστιες συνέπειες, που θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια.

Παράλληλα, παρατηρείται σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2023-2024, καταγράφηκε μείωση κατά 40-50% σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας. Η παρατεταμένη ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού οδηγεί σε φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές που όλοι ζήσαμε. Ακόμη και μικρότερης έκτασης πυρκαγιές αλλοιώνουν το περιβάλλον και το καθιστούν ευάλωτο στις ακραίες εποχιακές μεταβολές.

Αυτή η αλυσίδα γεγονότων έχει ως αποτέλεσμα, μετά από ξηρά καλοκαίρια, να ακολουθούν ακραίες βροχοπτώσεις. Το εδαφικό υπόβαθρο, έχοντας υποστεί ζημιές, αδυνατεί να απορροφήσει τα νερά, οδηγώντας σε πλημμυρικά φαινόμενα. Ενδεικτικά, το 2024, 14 Δήμοι, μεταξύ των οποίων αυτοί του Έβρου και της Ξάνθης, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας. Παράλληλα, άλλες περιοχές αντιμετώπισαν κινδύνους από υπερχειλίσεις και πλημμύρες.

Η πραγματικότητα αυτή απαιτεί να δράσουμε συλλογικά και συντονισμένα, με προτεραιότητα τη θωράκιση της περιφέρειάς μας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Όλα δείχνουν τη μεγάλη ανάγκη για προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή. Πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η επένδυση πρέπει να στραφεί στην πρόληψη. Η αποκλειστική εστίαση στην καταστολή έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική. Σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη των πυρκαγιών εξοικονομεί 10 ευρώ σε ζημιές».

Ωστόσο, η πρόληψη δεν αφορά μόνο τους φορείς και τις κυβερνήσεις· είναι ευθύνη όλων μας. Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης είναι απαραίτητες. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός δικτύου drones για την παρακολούθηση πυρκαγιών, προσφέροντας ένα καινοτόμο εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των θεμάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, ιδρύσαμε το πρώτο Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-IP. Αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο μάς δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών, αλλά και την ανάπτυξη εξοπλισμού και τεχνολογιών πρόληψης και προστασίας.

Μετά την πρόληψη, δίνουμε έμφαση στον συμμετοχικό σχεδιασμό. Συνεργαζόμαστε με φορείς, υπηρεσίες και την επιστημονική κοινότητα, ώστε οι λύσεις που διαμορφώνουμε να είναι ολιστικές και τεκμηριωμένες. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας είναι η συνδιοργάνωση του σημερινού συνεδρίου, που έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση λύσεων για τη βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς κλάδου, να επιλύσουμε όσα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας και να προωθήσουμε τα υπόλοιπα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταθέσει πολυάριθμα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο, καλύπτοντας θέματα του κτηνοτροφικού και γεωργικού κλάδου, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την ΚΑΠ. Μέσα από τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, έχουμε καταγράψει τις ανάγκες και συνεχίζουμε αδιάκοπα να εργαζόμαστε για την ικανοποίησή τους.

Επιπλέον, η Περιφέρειά μας συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ολιστική διαχείριση των υδάτων, ένα κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας.

Η επιστημονική κοινότητα είναι σταθερός σύμμαχος στις προσπάθειές μας, παρέχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Η συνεργασία μας ενισχύεται μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, που εστιάζουν στο περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους και τον πρωτογενή τομέα.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, τη συνεργασία και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, χτίζουμε τις βάσεις για μια βιώσιμη και ανθεκτική Περιφέρεια.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα σημαντικά έργα και προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συνδέονται άμεσα με τον αγροτικό τομέα:

Το έργο DigiAgriFood, ο ευρωπαϊκός ψηφιακός κόμβος καινοτομίας για την αγροδιατροφή, έχει ως στόχο να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα. Μέσα από αυτό, οι αγρότες της περιοχής μας μπορούν να εκπαιδευτούν και να δοκιμάσουν δωρεάν τις νέες εφαρμογές της ευφυούς γεωργίας.

Το έργο DesirMED αφορά την προσαρμοστικότητα στην κλιματική αλλαγή. Εστιάζει στις λύσεις και τις απαραίτητες δράσεις που απαιτούνται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα κάτω από τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο RESIST μας βοηθά να ερευνήσουμε βιώσιμες λύσεις και πρακτικές για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας, οι οποίοι αποτελούν το βασικό εργαλείο για τη γεωργική δραστηριότητα αλλά και έναν από τους κύριους κινδύνους της κλιματικής κρίσης.

Στο σημείο αυτό, θέλω να γνωρίζετε ότι ως διοίκηση έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων εργαλείων μέσω των οποίων θα διασφαλίσουμε επιπλέον πόρους, τεχνογνωσία, δικτύωση και ενημέρωση σχετικά με τις πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη η ομάδα μας εργάζεται συστηματικά σε ένα σημαντικό αριθμό έργων, κάποια από οποία προανέφερα και στα οποία πειραματικά αρκετοί αγρότες συμμετέχετε, και θέλω να σας ευχαριστήσω. Παράλληλα δίνουμε έμφαση και στην κτηνοτροφία μέσω του έργου Resilient Borders για την αντιμετώπιση των ζωονόσων στη διασυνοριακή περιοχή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την συνεργασία μας με την Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ΚΑΠ. Και αναφέρομαι στην εισαγωγή της καινοτομίας, στην ψηφιακή μετάβαση, σε εργαλεία και πρακτικές που θα δημιουργήσουν μια Ανταγωνιστική Γεωργία στην περιφέρεια μας. Και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε μαζί, να το πιστέψετε και να συνεργαστούμε.

Πέρα από αυτά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνεχίζουμε να υποβάλλουμε νέες προτάσεις με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Σε πρακτικό επίπεδο, θα ήθελα να αναφερθώ στις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών έγγειων βελτιώσεων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το 2024 ολοκληρώθηκε ένα έργο αποκατάστασης του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου, αξίας 120.000 ευρώ. Εκτός από την αντιπλημμυρική προστασία, διασφαλίστηκε η άμεση άρδευση 3.500 στρεμμάτων στις περιοχές Ιάσμου, Γαλήνης και Μωσαϊκού, όπου καλλιεργούνται καπνά, καλαμπόκια, τριφύλλια και βαμβάκια.

Επίσης, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των ταμιευτήρων Νέου Σιδηροχωρίου και Δύμης, με προϋπολογισμό 161.296,88 ευρώ. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων τριών αντλιοστασίων στην περιοχή Σάλπης, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται να διατεθούν συνολικά 950.000 ευρώ για την επαναλειτουργία τους. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, θα αποχετεύεται και θα εξυπηρετείται μια έκταση 6.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Σάλπης.

Περιμένουμε επίσης την πρόσκληση του προγράμματος 4.3.1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να καταθέσουμε πρόταση για ένα μεγάλο έργο αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή δικτύου διανομής νερού στις περιοχές Νέου Σιδηροχωρίου και Αδριανής, με τις μελέτες του να είναι πλήρως ολοκληρωμένες.

Η επιλογή μου να αναφερθώ στο τέλος αυτής της τοποθέτησης στο φράγμα Ιάσμου δεν είναι τυχαία, αλλά γίνεται ακριβώς επειδή υπήρξαν πολλές αναφορές στο σημαντικό, αυτό, έργο για τον πρωτογενή τομέα στην Ροδόπη και επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που αναλάβαμε με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας πήραμε αμέσως πρωτοβουλία για να αναζητήσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το φράγμα Ιάσμου. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο διαπιστώσαμε ότι για την επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απαιτείται η διεξαγωγή άλλων μελετών, δεδομένων των ετών που παρήλθαν από την εκπόνησή της. Για το σκοπό αυτό χρηματοδοτήσαμε και αναθέσαμε και διεξάγονται και πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2025:
  1. Μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης: 24.800 ευρώ
  2. Επικαιροποίηση υδρολογικής μελέτης και μελέτης λειτουργικότητας ταμιευτήρα: 31.000 ευρώ
  3. Επικαιροποίηση περιβαλλοντικών παραμέτρων Βιστωνίδας: 20.000 ευρώ.

Εφόσον παραδοθούν οι παραπάνω μελέτες, δηλαδή ολοκληρωθεί το πρώτο, απαραίτητο, στάδιο, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Φράγματος Ιάσμου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, την οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εντάξουμε το έργο σε χρηματοδότηση.

Ως Περιφέρεια εργαζόμαστε αδιάκοπα για την υλοποίηση έργων που συνδυάζουν πρόληψη και ανάπτυξη. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των υποδομών μας και να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,649,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2094,Αλεξανδρούπολη,9077,Αλεπάκος,11,Άμυνα,363,Ανακύκλωση,38,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,153,Άρθρα - Απόψεις,3063,Αρίκας,26,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3523,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γενικά,106,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,185,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,748,Δράμα,126,Έβρος,19263,Εθελοντισμός,257,Εκδηλώσεις,2721,Εκκλησία,1293,Εκπαίδευση,1602,Ελλάδα,1354,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,79,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,658,Εργασία,26,Εργασιακά,326,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,337,Θράκη,803,Ιστορία,251,Καβάλα,203,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,202,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,627,Κοινωνία,92,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,691,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,148,Μόδα,8,Μουσική,200,ΝΔ,465,Ξάνθη,227,Οικολογία,355,Οικονομία,591,Ορεστιάδα,1614,Πανταζίδου,171,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,465,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,4039,Πολιτική,1549,Πολιτισμός,234,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6434,Ροδόπη,450,Σαμοθράκη,686,Σαρσάκης,50,Σάτιρα,62,Σουφλί,612,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,292,Σύλλογοι,310,Συνέδρια,148,ΣΥΡΙΖΑ,417,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,55,Τουρισμός,269,Τρίγωνο,78,Τυχερό,55,Υγεία,1140,Φέρες,414,Media,308,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης Ροδόπης
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης Ροδόπης
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιο Σταμενίτη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwttvqFeqgDIsF_0pe_IrMPDlQw3DDH1kGL7l1d0GPBF_bkba-6flUs_z1zxCE55W-7CiPrmnUatZjk7awolLiDaX9u7chGIZPfHAFnr5PtS_vNZ2_kfgCZeTXIuxU-nHAHoKZl0zSrB4ByDqbd3BMiOuKaRX9-SUZ3Kv-bcPOfJSNuYbTLmdELqtxyy4/s16000/0156260.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwttvqFeqgDIsF_0pe_IrMPDlQw3DDH1kGL7l1d0GPBF_bkba-6flUs_z1zxCE55W-7CiPrmnUatZjk7awolLiDaX9u7chGIZPfHAFnr5PtS_vNZ2_kfgCZeTXIuxU-nHAHoKZl0zSrB4ByDqbd3BMiOuKaRX9-SUZ3Kv-bcPOfJSNuYbTLmdELqtxyy4/s72-c/0156260.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2025/01/1.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2025/01/1.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων