Στον Έβρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Στον Έβρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος
Στον Έβρο βρέθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη.

Το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε την Ορεστιάδα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο και με θεσμικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής.


Επισκέφτηκε επίσης την Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από την Ορεστιάδα ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψή μας στον Έβρο επιχειρεί και επιδιώκει να αναδείξει τα σοβαρά ζητήματα ανάπτυξης και κοινωνικής λειτουργίας στα σύνορα της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σήμερα από την Ορεστιάδα, εκπέμπει ένα Εθνικό SOS.


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το 2024 έκλεισε με έλλειμμα σχεδόν 5.000 πολιτών, από την αρνητική αναλογία θανάτων και γεννήσεων.

Είναι πρωταθλήτρια στη φτώχεια στη χώρα μας, με 10% μεγαλύτερο συντελεστή φτώχειας από τις υπόλοιπες περιοχές κατά μέσο όρο. Είναι πρωταθλήτρια ανεργίας, ενώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και κυριολεκτικά κλείνουν επιχειρήσεις και ο κόσμος φεύγει από τις περιοχές των συνόρων.

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτό είναι το αποτύπωμα των πολιτικών της ΝΔ. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, ώστε να μένουν οι επιστήμονες στον τόπο τους, να μένουν οι αγρότες στον τόπο τους και έτσι να αποκτά πραγματικά ουσία ένα σχέδιο και ασφάλειας και ανάπτυξης. Γιατί δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης έχει περιοριστεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος και την αγωνία και την αγάπη των ακριτών για τον τόπο τους.

Εμείς είμαστε εδώ με συνέπεια. Έχω επισκεφθεί τέσσερις φορές τα τελευταία τρία χρόνια αυτήν την περιοχή και διαπιστώνω να επαναλαμβάνεται και να μεγεθύνεται η αγωνία.

Θα συμβάλλουμε όχι μόνο με την παρουσία μας αλλά και με μια σοβαρή πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης, ώστε να αποκτήσει πραγματικά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά η περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Είναι απαράδεκτο το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια τα τρένα δεν έρχονται στον Έβρο. Αυτό δείχνει το πόσο απομακρύνει από την Ευρώπη τον τόπο μας ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα κρίσιμη η πολιτική περίοδος που ζούμε και η κοινωνία ορθώς διακατέχεται και από αγωνία και ανησυχία, αλλά και από οργή, γιατί αποκαλύπτεται καθημερινά, και πολλά χθεσινά δημοσιεύματα συνέτειναν σε αυτό, το σχέδιο συγκάλυψης των ευθυνών του εγκλήματος των Τεμπών, το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση και για το οποίο ευθύνεται προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες μετά τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των πολιτών και στην απαίτηση για διαφάνεια, καταθέσαμε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Έχει περάσει μία εβδομάδα. Είναι ανεπίτρεπτο το ότι η Βουλή, και με ευθύνη της κυβέρνησης, είμαι σίγουρος, δεν ανταποκρίθηκε ήδη σε αυτό το αίτημα για να γίνει η πρώτη συζήτηση. Για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης να λογοδοτήσει. Η καθυστέρηση στην ανταπόκριση σ’ αυτό το αίτημα αποδεικνύει και τις ευθύνες, ακόμα μία φορά, αλλά και την αδυναμία να δοθούν απαντήσεις.

Παράλληλα, είναι ξεκάθαρο ότι, και μετά την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι μόνο ώριμες οι συνθήκες για μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, αλλά και για μια ξεκάθαρη διατύπωση της δυσπιστίας μας προς τον κ. Μητσοτάκη και σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Λέω σε επίπεδο Κοινοβουλίου γιατί η κοινωνία έχει ήδη διατυπώσει ξεκάθαρα τη δυσπιστία της προς τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς επιλέξαμε να προτείνουμε στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να είναι κοινό το αίτημα. Πρέπει οι κοινοβουλευτικές προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν κοινό αίτημα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή καθυστερεί αυτή η συζήτηση και η κατάθεση αιτήματος δυσπιστίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η κυβέρνηση την προ ημερησίας συζήτηση. Η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να λογοδοτήσει. Ξέρουμε ότι κρύβεται, αλλά οφείλει να έρθει στη Βουλή και να σεβαστεί τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Για τον λόγο αυτό καταθέτουμε ξανά σήμερα αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής για να υπενθυμίσουμε ότι δεν μπορεί η απαίτηση των πολιτών να μένει κλεισμένη εδώ και μία εβδομάδα στα συρτάρια της Βουλής και να μην έρθει ο κ. Μητσοτάκης στην Ολομέλεια.»

Δείτε το βίντεο:


Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στις Καστανιές όπου συζήτησε με αγρότες και κτηνοτρόφους και είχε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων του Βορείου Έβρου.


Από το αγροτικό μπλόκο στις Καστανιές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ολοκληρώσαμε συναντήσεις στον βόρειο Έβρο, στην Ορεστιάδα, στο Πανεπιστήμιο, στον Δήμο, με τους παραγωγικούς φορείς και τώρα στο μπλόκο των αγροτών, εδώ στις Καστανιές.


Ο Έβρος και η ακριτική Ελλάδα εκπέμπουν ένα εθνικό SOS. Είναι ακραίες συνθήκες και όσον αφορά τη δημογραφική μείωση, τους πολλαπλάσιους, δυστυχώς, θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις, τον πολύ πιο μεγάλο από την υπόλοιπη Ελλάδα συντελεστή φτώχειας και ανεργίας, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα στις δημόσιες λειτουργίες και στις δημόσιες πολιτικές υγείας, παιδείας, πρόνοιας και στην έλλειψη ενός αναπτυξιακού σχεδίου.

Διαπιστώσαμε ότι είναι ακραία υποκριτικό να έρχεται ο κ. Μητσοτάκης εδώ, στον Έβρο, για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη, όταν δυστυχώς οι πολίτες που ζουν εδώ στην περιοχή συνεχώς μειώνονται.

Χρειάζεται να αλλάξουμε πολιτική. Πρώτα απ’ όλα να είναι αναπτυξιακή και δεύτερον να είναι κοινωνική. Μόνο έτσι είναι πραγματικά πατριωτική και εθνική.

Είναι ακραίο να μαθαίνουμε ότι στους πέντε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ μόνο ένας έχει internet και ότι το γυμναστήριο στη μνήμη και στο όνομα του Νίκου Σαμαρά, του διεθνή βολεϊμπολίστα της χώρας μας, είναι κλειστό γιατί στάζει, εδώ στην Ορεστιάδα. Όπως και είναι ακραίο να μιλάμε για τα σύνορα της Ευρώπης, στα οποία δεν έχει φτάσει τρένο τα τελευταία πέντε χρόνια από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Αλλά αυτή η Ελλάδα δεν μας ταιριάζει.

Εδώ, στο μπλόκο στις Καστανιές, μιλήσαμε και με τον αγροτικό κόσμο για τα δίκαια αιτήματά του, που η πλειοψηφία του βρίσκει απαντήσεις στις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια διαφορετική αγροτική πολιτική με μείωση του κόστους παραγωγής, διαθεσιμότητα εργατικών χεριών, διαχείριση του αγροτικού χρέους χωρίς πανωτόκια και χωρίς funds - που αμφισβητούν την παραγωγική περιουσία αγροτών και συνεταιρισμών -, αλλά και μέτρα για τις αποζημιώσεις λόγω κλιματικής κρίσης. Με τα σημαντικά θέματα των ενισχύσεων, καθώς πλέον έχουμε ένα νέο σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με νέους καταλογισμούς, αλλά και για μια νέα αγροτική πολιτική της Ευρώπης με αναπτυξιακό σχέδιο.

Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, οι αγρότες αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, μιας και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να συνομιλήσει, και να βρει λύση, με την γειτονική Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα.

Και βέβαια, ένα επιπλέον θέμα που έχουμε, με τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου από τις ζωονόσους, που δεν έχει αντίστοιχες ενισχύσεις για να υπάρχει τουλάχιστον μια ομαλή αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Αυτά είναι πολύ ακραία προβλήματα, που θα επιτείνουν περισσότερο το πρόβλημα ανάπτυξης και επιβίωσης στον Έβρο. Από εμάς υπάρχει μόνο μια δέσμευση: ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τον πρόεδρο, τον εκπρόσωπο Τύπου και το Γραφείο Τύπου, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Κεντρική Επιτροπή και τα Τμήματα, τους βουλευτές και συναδέλφους μας, θα είμαστε όλοι και όλες εδώ, όπως είμαστε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει επιλέξει ότι η επιστροφή στην πολιτική χρειάζεται πρώτα απ’ όλα συνέπεια. Συνέπεια σημαίνει προτάσεις, παρουσία, διεκδίκηση, αλλά και μια προοδευτική διέξοδο για τη χώρα. Αυτή η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη δεν μας αξίζει. Το λέμε ξεκινώντας εδώ, από την Ελλάδα του Έβρου και των συνόρων.»

Δείτε το βίντεο:


Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη όπου είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη.

Ακολούθως συναντήθηκε με θεσμικούς, παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Το βράδυ ο Σωκράτης Φάμελλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου, στην Αποθήκη 2 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:


Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,652,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2097,Αλεξανδρούπολη,9098,Αλεπάκος,11,Άμυνα,364,Ανακύκλωση,38,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,153,Άρθρα - Απόψεις,3067,Αρίκας,26,Αστυνομικά,488,Αυτοδιοίκηση,3527,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γενικά,106,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,185,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,750,Δράμα,126,Έβρος,19294,Εθελοντισμός,257,Εκδηλώσεις,2723,Εκκλησία,1297,Εκπαίδευση,1605,Ελλάδα,1355,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,82,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,660,Εργασία,26,Εργασιακά,326,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,122,Ζωή και Υγεία,337,Θράκη,807,Ιστορία,251,Καβάλα,203,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,202,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,629,Κοινωνία,92,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,691,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,148,Μόδα,8,Μουσική,200,ΝΔ,465,Ξάνθη,227,Οικολογία,356,Οικονομία,592,Ορεστιάδα,1619,Πανταζίδου,171,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,279,Περιβάλλον,467,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,4045,Πολιτική,1552,Πολιτισμός,234,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6444,Ροδόπη,451,Σαμοθράκη,688,Σαρσάκης,50,Σάτιρα,62,Σουφλί,614,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,292,Σύλλογοι,311,Συνέδρια,149,ΣΥΡΙΖΑ,419,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,56,Τουρισμός,269,Τρίγωνο,79,Τυχερό,56,Υγεία,1140,Φέρες,416,Media,308,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στον Έβρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος
Στον Έβρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος
Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-jVjAOxtWTXMVNvj2wGUKr4a8BGMKtDbYKOQjz2V1GRKRK4Q87ty5HFCg_cBLw1jw3SHTRPXbVOKpjAHLBYtsrQ2i75rqbkhR4UsH9NcRFP35VrEyWMovthr-BroKuiHTL6UFVBSzmLv233grDjlsGZwY_ufPpAFW2eyy6A-66e4zgl4n9ZpW35i3CTE/s16000/kast01.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-jVjAOxtWTXMVNvj2wGUKr4a8BGMKtDbYKOQjz2V1GRKRK4Q87ty5HFCg_cBLw1jw3SHTRPXbVOKpjAHLBYtsrQ2i75rqbkhR4UsH9NcRFP35VrEyWMovthr-BroKuiHTL6UFVBSzmLv233grDjlsGZwY_ufPpAFW2eyy6A-66e4zgl4n9ZpW35i3CTE/s72-c/kast01.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2025/02/o-famellos-ston-evro.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2025/02/o-famellos-ston-evro.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων