Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στην Αθήνα

"Αναγκαία η μεταρρύθμιση για την αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες" επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στην Αθήνα
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Diνani Caravel στην Αθήνα, με θέμα «Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης Διαφάνεια - Ευελιξία - Αποτελεσματικότητα», μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως «σήμερα είναι μία εξαιρετικά σημαντική ημέρα για όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος της διαδρομής για το χτίσιμο του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μία αναγκαία μεταρρύθμιση για την αυτοδιοίκηση. Γιατί θέλουμε ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες να μπορεί να υπηρετεί την κοινωνία πιο αποτελεσματικά. Και αυτό σημαίνει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια».


Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ήταν εισηγητής εκ μέρους της ΕΝΠΕ στη θεματική επιχειρηματικότητα/καινοτομία. Στην τοποθέτησή του ανέδειξε τη μεγάλη πρόκληση για την χώρα μας, να πετύχει τη διπλή σύγκλιση:
  • Από τη μια, σε εθνικό επίπεδο, να πλησιάσει ταχύτερα τους ευρωπαϊκούς δείκτες - τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.
  • Και από την άλλη, σε περιφερειακό επίπεδο, να γεφυρώσει τις εσωτερικές ανισότητες, που συντηρούν την εικόνα μιας χώρας δύο ταχυτήτων.

«Για τις Περιφέρειες», ο κ. Τοψίδης τόνισε, «η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Είναι το εργαλείο εκείνο που θα καθορίσει εάν θα είμαστε απλοί θεατές ή ουσιαστικοί παίκτες στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Η χρήση-αξιοποίηση των εργαλείων της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, με πρωταγωνιστή τις προσεγγίσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, διαμορφώνουν μία νέα δυναμική της Αγοράς, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και υψηλά απαιτητικό παγκόσμιο (και περιφερειακό) περιβάλλον».


Περαιτέρω, επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν τοποκεντρικές στρατηγικές, που δεν επιβάλλονται από το κέντρο, αλλά αναδύονται από τα κάτω, μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα ισχυρά σημεία και τις προοπτικές κάθε Περιφέρειας, ώστε οι πόροι και οι γνώσεις να κατανεμηθούν ισότιμα και το χάσμα της καινοτομίας να κλείσει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε, στο παράδειγμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η οποία έχει αναπτύξει και υποστηρίζεται από ένα περιφερειακό Οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας, που περιλαμβάνει: το ΠΣΕΚ, το ΔΠΘ, το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, το ΙΝΑΛΕ, 4 Θερμοκοιτίδες και το Συνεργατικό Σχήμα eMT (Ξάνθη). Πλέον αυτών, λειτουργούν Τμήματα Έρευνας και Καινοτομίας σε Μεσαίες - Μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας.


«Η Περιφέρεια έχει διαμορφώσει και ενεργοποιήσει έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό υποστήριξης και παρακολούθησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Αυτό είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε. Μια Ελλάδα που δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Με Περιφέρειες δυναμικές, επιχειρήσεις εξωστρεφείς, ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες και κοινότητες που ενώνουν δυνάμεις με στρατηγικό όραμα. Γιατί η καινοτομία δεν είναι απλώς τεχνολογία. Είναι το δικαίωμα κάθε τόπου να συμμετέχει ισότιμα στο αύριο», κατέληξε ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,672,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2115,Αλεξανδρούπολη,9276,Αλεπάκος,12,Άμυνα,375,Ανακύκλωση,38,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,164,Άρθρα - Απόψεις,3091,Αρίκας,26,Αστυνομικά,488,Αυτοδιοίκηση,3605,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,33,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γενικά,112,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,185,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,767,Δράμα,129,Έβρος,19572,Εθελοντισμός,258,Εκδηλώσεις,2755,Εκκλησία,1328,Εκπαίδευση,1641,Ελλάδα,1372,Ελληνισμός,33,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,86,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,662,Εργασία,26,Εργασιακά,336,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,126,Ζωή και Υγεία,340,Θράκη,822,Ιστορία,254,Καβάλα,212,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,206,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,646,Κοινωνία,94,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,707,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,148,Μόδα,8,Μουσική,201,ΝΔ,465,Ξάνθη,237,Οικολογία,358,Οικονομία,596,Ορεστιάδα,1654,Πανταζίδου,171,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,280,Περιβάλλον,473,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,4141,Πολιτική,1579,Πολιτισμός,236,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,81,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6534,Ροδόπη,459,Σαμοθράκη,697,Σαρσάκης,51,Σάτιρα,62,Σουφλί,631,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,296,Σύλλογοι,312,Συνέδρια,154,ΣΥΡΙΖΑ,421,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,57,Τουρισμός,276,Τρίγωνο,81,Τυχερό,57,Υγεία,1153,Φέρες,422,Media,309,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στην Αθήνα
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στην Αθήνα
"Αναγκαία η μεταρρύθμιση για την αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες" επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaycSWCWcnzLY6UvuhCkULWYJH71yulIH9LaglKvqXcbhWHSBguQ-ZyEtIBwwmV9prukkUr8VVQ0hHC0n0o-96fjCDTQOWQTDId5qFqKwfoRV7_H6HxTYPYtBjy94dYFWlQfIWxsIG5hGJ_NKMxzAV4cQtAqrk0SzJVo7wuqhztiJ6_0f951AH5AgBPTY/s16000/45620230.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaycSWCWcnzLY6UvuhCkULWYJH71yulIH9LaglKvqXcbhWHSBguQ-ZyEtIBwwmV9prukkUr8VVQ0hHC0n0o-96fjCDTQOWQTDId5qFqKwfoRV7_H6HxTYPYtBjy94dYFWlQfIWxsIG5hGJ_NKMxzAV4cQtAqrk0SzJVo7wuqhztiJ6_0f951AH5AgBPTY/s72-c/45620230.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2025/04/blog-post_78.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2025/04/blog-post_78.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων